Ελλάδα

Κολωνός: Η στάση της μητέρας της 12χρονης που κίνησε υποψίες – Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα – Tα χρήματα και οι δύο καταθέσεις του παιδιού

Ρσγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υοπόθεση του βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό από την ώρα που μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, η μητέρα της.

Η αστυνομία συγκέντρωνε στοιχεία και έπαιρνε καταθέσεις προκειμένου να μαζέψει τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγούσαν στα ένοχα μυστικά της 37χρονης μητέρας. Έτσι όταν είχαν στα χέρια τους όλα τα δεδομένα που χρειάζονταν, την «επισκέφθηκαν» το απόγευμα της Τετάρτης (12.10.2022) στο σπίτι της στον Κολωνό και της ζήτησαν να πάει μαζί τους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Η μητέρα της 12χρονης θα βρεθεί σήμερα θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας κατ’ εξακολούθηση, παραμέλησης ανηλίκου, και άλλα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Πάρα το γεγονός ότι μέσω των δικηγόρων της οικογένειας, η μητέρα αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται, ο Απόστολος Λύτρας και η Ασπασία Ταραχοπούλου, που ανέλαβαν την υπεράσπισή της, αναγνώρισαν την ύπαρξη μηνυμάτων ανάμεσα στη μητέρα της 12χρονης και τον 53χρονο Ηλία Μίχο –ο οποίος, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην σύλληψη της μάνας του ανηλίκου θύματος είναι ότι βρέθηκαν δύο εμβάσματα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας, τα οποία έστειλε ο 53χρονος προς τη 12χρονη και αλλά και τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο 53χρονος κατηγορούμενος μαζί με τη μάνα της ανήλικης. Αυτά ήταν δύο σημαντικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και περαιτέρω έλεγχος στο κινητό της μητέρας.

Την Τετάρτη οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ενδελεχή έλεγχο μέσα στο σπίτι της οικογένειας της 12χρονης, κάνοντάς το «φύλλο και φτερό» για να βρουν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα κατασχεθούν και θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Επίσης αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον της ΕΛΑΣ ήταν η συμπεριφορά της μητέρας ανήλικου όλο αυτό το χρονικό διάστημα των ερευνών. Εκτός από αμέτοχη φαινόταν και σχεδόν αδιάφορη. Όπως είπε και η ίδια, όλα ξεκίνησαν όταν οι θείοι της 12χρονης βρήκαν το κινητό και τα μηνύματα και την ενημέρωσαν και τότε εκείνη πήγε κατευθείαν και το κατήγγειλε. Ωστόσο πολλά ήταν τα ερωτηματικά για το πώς σε μια φτωχή οικογένεια, η 12χρονη κόρη είχε ένα κινητό αξίας 1.200 ευρώ στην κατοχή της.

Μάλιστα φέρεται να είχε χρήματα πάνω της και σε ηλικία μόλις 12 ετών κυκλοφορούσε έως αργά το βράδυ. Όλα τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις συγγενών και μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι μίλησαν για ένα όχι και τόσο υγιές οικογενειακό περιβάλλον, έκαναν τους αστυνομικούς ακόμα περισσότερο να ερευνήσουν πάνω στην υπόθεση.

Στις δύο καταθέσεις της η 12χρονη μίλησε για όλους και για όλα. Ξεκίνησε να λέει ότι ο Ηλίας Μίχος είναι καλός άνθρωπος για να καταλήξει να ξεσπάει σε λυγμούς και με μάτια παραμορφωμένα από το κλάμα να λέει πως θέλει, ο 53χρονος, να πάει φυλακή. Αναγνώρισε περισσότερα από 10 άτομα ανάμεσα τους και τον 42χρονο Βασίλη Σοφιανίδη, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, ως έναν από τους πελάτες. Με αυτόν, όπως είπε, είχε πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές.

Κάτι που παραδέχτηκε, ανερυθρίαστα και ο ίδιος στην απολογία του, υποστηρίζοντας πως τη γνώρισε μέσα από τον Blind Chat, το σαιτ γνωριμιών πληρωμένου έρωτα και λέγοντας πως είχε την εντύπωση πως ήταν 17 και όχι 12 ετών αγνοώντας το γεγονός πως και αυτός έχει κόρη στην ίδια ηλικία με το δύστυχο παιδί.

Όπως είπε με τον Ηλία Μίχο δεν είχαν συναντηθεί ποτέ, ούτε καν γνώριζε ποιος είναι. Από την άλλη ο 53χρονος, διαψεύδει τα όσα λέει το κοριτσάκι για τα ερωτικά ραντεβού λέγοντας πως το κόλπο της διαστροφής, το έστησε η μητέρα της και όχι ο ίδιος. Όπως είπε, από τον Σεπτέμβριο που έγινε η καταγγελία στην Ασφάλεια, η μητέρα της 12χρονης τον εξεβίαζε απαιτώντας καθημερινά ποσά της τάξεως των 100 και 150 ευρώ. Τα λεφτά, τα έβαζε σε έναν φάκελο και τα άφηνε στο φούρνο ή στο μίνι μάρκετ από όπου περνούσε και τα εισέπραττε η 37χρονη. Δήλωσε δε, ότι τα μηνύματα της μητέρας υπάρχουν στα κινητά και υπάρχει η δυνατότητα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ να το διαπιστώσουν.

Με τη σύλληψη της 37χρονης οι έρευνες αποκτούν άλλο χαρακτήρα και διάσταση. Υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο – κλειδί, κοντά στον 53χρονο που φέρεται να έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς έβαζε εμβάσματα από τον λογαριασμό του Μίχου σε αυτόν της μητέρας. Ο ρόλος, αυτού του ατόμου ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, εντούτοις εκτιμάται ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να εκδοθεί νέο ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button