Ελλάδα

Κορονοϊός: «Ο φετινός χειμώνας θα είναι πιο ζόρικος» προειδοποιεί η Λινού

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Ελένη» για τον κορονοϊό και την γρίπη.

Όπως τόνισε και η γρίπη και ο κορονοϊός αποτελούν ιώσεις και η σοβαρότητα της νόσου εξαρτάται από το είδος του ιού.

«Ο φετινός χειμώνας θα είναι πιο ζόρικος γιατί σχεδόν όλοι μας και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, επί 2-3 χρόνια έχουμε προστατευτεί με αποτέλεσμα να μην έχουμε εκτεθεί ούτε στους απλούς ιούς και δεν έχουμε αποκτήσει καμιά μορφή ανοσίας» υποστήριξε η Αθηνά Λινού.

Σε ερώτηση για το εμβόλιο της γρίπης τόνισε πως πρέπει να το κάνουμε, ενώ σημείωσε πως υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα να νοσήσουν κάποιοι με γρίπη και με κορονοϊό την ίδια στιγμή.

«Εκείνο που μας ανησυχεί σε επίπεδο δημόσιας υγείας και επιβάρυνσης του συστήματος δημόσιας υγείας είναι ότι ένα μέρος του πληθυσμού θα αρρωστήσει λόγω του κορωνοϊού, ένα άλλο λόγω της γρίπης και ένα τρίτο λόγω του αναπνευστικού» υπογράμμισε.

Όπως είπε στην συνέχεια, πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούν άμεσα και για τον κορονοϊό και για την γρίπη.

Στην συνέχεια, τόνισε πως η μορφή του κορονοϊού που κυκλοφορεί τώρα δεν καλύπτεται από τα εμβόλια που κάναμε πριν 2 μήνες, αντίστοιχα και το περσινό εμβόλιο της γρίπης δεν καλύπτει την μορφή του ιού που κυκλοφορεί τώρα.

«Σαφώς μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα τα εμβόλια, δεν θα αυξηθούν οι παρενέργειες εάν τα κάνουμε και τα δύο μαζί» κατέληξε αναφορικά με τα εμβόλια γρίπης και κορονοϊού.

Δείτε όλα όσα ανέφερε στο σχετικό βίντεο:

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button