Οικονομία

Lamda Development: Αναμένει έσοδα 200 εκατ. ευρώ από τα ακίνητα

Έσοδα 200 εκατ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο του 2022 από τις προπωλήσεις των ακινήτων που αναπτύσσει στην έκταση του Ελληνικού αναμένει η Lamda Development.

Όπως ανέφερε η διοίκηση του Ομίλου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, τα έσοδα θα προέλθουν από τις πρώτες οικιστικές αναπτύξεις, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από τις προκαταβολές για την πώληση των οικοπέδων για τις 28 βίλες που αναπτύσσονται στην έκταση του Ελληνικού.

Όπως αναφέρθηκε προσφάτως, οι 28 βίλες στο παραλιακό μέτωπο έχουν πουληθεί στο σύνολο τους ενώ τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία των πρώτων δύο οικοπέδων και εισπράχθηκε το 50% του συνολικού τιμήματος της αγοραπωλησίας.

Όσον αφορά τα έσοδα από το Marina Tower, ο οποίος θα εκτείνεται σε 50 ορόφους και θα έχει 170 διαμερίσματα, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για περίπου 90% της πωλούμενης επιφάνειας, ενώ η υπογραφή των πρώτων συμβολαίων αγοραπωλησίας αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο δ’ τρίμηνο του 2022.

Συνολικά, η πώληση των διαμερισμάτων του Riviera Tower αντιστοιχεί σε έσοδα 600 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνονται και οι λεγόμενες προσιτές κατοικίες που θα κατασκευαστούν σε δύο από τις οικιστικές περιοχές του Ελληνικού, στα σύνορα με τον Άλιμο και στη γειτονιά της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, θα είναι περί τις 1.000 και η τιμή τους θα κυμαίνεται στα 5.000 με 6.000 ευρώ το τετραγωνικό.

Όσον αφορά τα έσοδα από την παραχώρηση έκτασης στο Ελληνικό για τη δημιουργία του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος με καζίνο από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ- Hard Rock, το πρώτο τμήμα εσόδων – από τα συνολικά 15 εκατ.ευρώ που προβλέπει η συμφωνία των μερών- αναμένεται να καταγραφεί στο α’ τρίμηνο του 2023, ενώ η πλήρης καταβολή εκτίνεται έως τα μέσα του 2024.

Όσον αφορά την συνεισφορά από την την εξαγορά του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen αναμένεται να αποτυπωθεί στο τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Στελέχη του Ομίλου να εκτιμούν ότι η ουσιαστική συνεισφορά θα αποτυπωθεί το 2023, προσθέτοντας 1,5-2 εκατ.ευρώ στα κέρδη EBITDA της Lamda Malls.

Μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται και για τα δύο εμπορικά κέντρα που αναμένεται να αναπτύξει η Lamda του Ελληνικού. Συγκεκριμένα, για το Vouliagmenis mall στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την μίσθωση του 87% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA), ενώ έχουν, ήδη, υπογραφεί αρχικές συμφωνίας (Heads of Terms – HoT) για το 24% του GLA.

Μέσα στην επόμενη χρονιά, η Lamda Development εκτιμά ότι θα υπογραφούν για το 65% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας.

Για την εμπορική ανάπτυξη Riviera Galleria στην περιοχή της Μαρίνας Αγ.Κοσμά στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού, υπάρχει μισθωτικό ενδιαφέρον για το 60% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, ενώ έχουν ήδη υπογραφεί HoT για περίπου 3% της επιφάνειάς του.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button