Ελλάδα

Λάρισα: Δάσκαλος θώπευσε στα οπίσθια 22χρονη στο δρόμο- «Αναλαμβάνω την ευθύνη και ντρέπομαι», είπε στο δικαστήριο η μητέρα του

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε έναν νεαρό εκπαιδευτικό για πράξη ασελγούς χειρονομίας σε κοπέλα.

Συγκεκριμένα όπως κατέθεσε η 22χρονη που έπεσε θύμα της πράξης του κατηγορούμενου, επέστρεφε σπίτι της μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν ο τελευταίος προέβη σε μια ασελγή χειρονομία.

«Νιώθω ότι έρχεται και με θωπεύει στα οπίσθια» κατέθεσε η κοπέλα και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος που οδηγούσε ποδήλατο την ακολουθούσε για ώρα πριν το συμβάν.

«Το Σάββατο το βράδυ ήμουν στο σπίτι φίλης μου και έφυγα 1 και κάτι το πρωί. Εκεί που περπατούσα στην Παναγούλη τον βλέπω πρώτη φορά να έρχεται ανάποδα με το ποδήλατο. Στη συνέχεια τον πετυχαίνω σε μια πολυκατοικία στη Μανδηλαρά. Συνειδητοποιώ ότι με ακολουθούσε» κατέθεσε η κοπέλα σχετικά με όσα είχαν προηγηθεί πριν το περιστατικό.

Η 22χρονη τόνισε ότι δεν της έχει τύχει ποτέ να την πειράξει κάποιος και ανέφερε ότι έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη. «Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω μόνη μου ούτε μέρα, ούτε νύχτα» κατέθεσε η κοπέλα.

Για καλή της τύχη η 22χρονη είχε έναν «φύλακα άγγελο» ο οποίος ανέλαβε να την καθησυχάσει και να σταματήσει τον κατηγορούμενο που είχε διαφύγει μετά την πράξη.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, που εκείνο το βράδυ δούλευε ως διανομέας:

«Πήγαινα την τελευταία παραγγελία όταν βλέπω τον κατηγορούμενο με τον ποδήλατο στο χέρι να ακολουθεί την κοπέλα. Κάτι δεν μου κολλούσε και σταμάτησα.

Τον βλέπω να ανεβαίνει στο ποδήλατο και να συνεχίζει με αργό ρυθμό. Στη συνέχεια ακούω την κοπέλα να φωνάζει. Τής λέω ηρέμησε και τον ακολουθώ».

Ο νεαρός διανομέας κατέθεσε πως σταμάτησε τον κατηγορούμενο και δεν τον άφησε να φύγει μέχρι να καλέσει ένας περαστικός που περνούσε από το σημείο την αστυνομία.

Για ένα καλό παιδί που δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, έκανε λόγο η μητέρα του, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να καταλάβει τι οδήγησε τον γιο της σε αυτή την πράξη.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη ως μητέρα και ντρέπομαι για το συμβάν. Είναι κάτι τρομερό και προσβλητικό. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη και εγγυώμαι τη μεταμέλεια του» κατέθεσε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο η μητέρα του κατηγορούμενου.

Ο τελευταίος στην απολογία του ξεκίνησε ζητώντας συγνώμη από την κοπέλα και την οικογένεια της, και πρόσθεσε πως ενώ αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία στο παρελθόν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας.

«Έχω μετανιώσει και θέλω να ερευνήσω γιατί πραγματοποίησα αυτή την πράξη» κατέθεσε ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος, ολοκληρώνοντας την απολογία του.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε την ενοχή του και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Πηγή: larissanet.gr

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button