Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών με αναστολή επέβαλλε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Μένιο Φουρθιώτη για τις σκηνοθετημένες από τον ίδιο επιθέσεις στο σπίτι του, προκειμένου να πείσει τις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά.

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού, καθώς και ένοχος επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία.

Ωστόσο, δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ομόφωνα αθώο για τα αδικήματα της πρόκλησης και προσφοράς εγκλήματος, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και της διακεκριμένης φθοράς και της ψευδούς καταγγελίας όσον αφορά τα χρονικά διαστήματα 23- 26.4.2021.

Ακόμη το δικαστήριο αναγνώρισε στον Μένιο Φουρθιώτη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, έκρινε ομόφωνα ενόχους για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ενόχους για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τους συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι, κρίθηκαν, ωστόσο, ομόφωνα αθώοι για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία αθώοι (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Επίσης, με την απόφαση του δικαστηρίου τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται.

Τέλος, ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button