Ελλάδα

Μένιος Φουρθιώτης: Την ενοχή του ζήτησε από τους δικαστές ο Εισαγγελέας

Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και την ενοχή των τριών συγκατηγορουμένων του ενώπιον του ΜΟΔ, για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων έξω από το σπίτι του, ζήτησε σήμερα από τους δικαστές ο Εισαγγελέας Έδρας, Σωτήρης Μουγιούκος.

Κατά τον εισαγγελέα , τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοι του, που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων, πρέπει να απαλλαγούν.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των δυο συγκατηγορουμένων του τηλεπαρουσιαστή, για την επίθεση με Καλάσνικοφ σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ειδικότερα, για τον έναν εξ αυτών ζήτησε ενοχή για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και για τον άλλο ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο οποίος δικάζεται για αδικήματα που αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του, όπως κατηγορείται.

Όπως είπε ο κ. Μουγιούκος , ο Μένιος Φουρθιώτης έχοντας απολέσει την αστυνομική φρουρά και προκειμένου να πετύχει την επαναφορά των αστυνομικών φρουρών ως ευπαθής στόχος, προκάλεσε στους δύο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στην οικία του τον Απρίλιο του 2021. Ο κατηγορούμενος, όπως τόνισε ο εισαγγελέας, κατέθεσε στην συνέχεια ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του για να τον εκφοβίσουν.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ο Μένιος Φουρθιώτης υποστήριξε ότι την προηγούμενη Παρασκευή δέχθηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη και ο άνθρωπος που βρίσκονταν στην άλλη άκρη της γραμμής, αφού του αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητάς του, του είπε πως έχει παρακολουθήσει όσα έχουν συμβεί στη δίκη και πως έχει να δηλώσει πολλά πράγματα.

Όμως, επικαλούμενος ότι φοβάται, επέλεξε αντί να εμφανιστεί στο ακροατήριο να δώσει κατάθεση σε συμβολαιογράφο. Πρόεδρος και Εισαγγελέας ξεκαθάρισαν στον τηλεπαρουσιαστή πως στην παρούσα δίκη δεν μπορεί να γίνει χρήση της κατάθεσης που επικαλέστηκε ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς έχει ολοκληρωθεί η αποδεικτική διαδικασία.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button