Αθλητικά

Μήνυμα Φύσσα: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες»

Η Γαλλία και η Ολλανδία θα βρεθούν στον δρόμο της εθνικής ομάδας, για την πρόκριση στα τελικά του EURO 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία.

Στον ίδιο όμιλο, συμμετέχουν ακόμη, η Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ.

Ο αθλητικός διευθυντής της εθνικής ανδρών, Τάκης Φύσσας, δήλωσε ότι η κλήρωση των προκριματικών του EURO 2024 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξέλιξη και την πρόοδο της ομάδας, η οποία οφείλει να είναι ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες της προκριματικής σειράς:

«Παρότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξαιρετικές ομάδες, υπάρχουν δύο ερμηνείες της κλήρωσης. Η πρώτη είναι το να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλες τις αναμετρήσεις, ώστε να διεκδικήσουμε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

Η δεύτερη ανάγνωση και πιο μακροπρόθεσμη είναι ότι η ομάδα μας οφείλει να προοδεύσει και να εξελιχθεί μέσα από αυτές τις σπουδαίες αναμετρήσεις με τους μεγάλους αντιπάλους που κληρωθήκαμε. Εδώ και 3 χρόνια έχουν μπει οι βάσεις και τα θεμέλια του γαλανόλευκου οικοδομήματος, έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσει χαρακτήρα και να επιστρέψει στην κορυφή.

Με την έλευση του κ. Πογέτ έχουμε γίνει πιο ρεαλιστές και πιο κυνικοί ως ομάδα και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και στην τακτική μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους προκριματικούς αγώνες. Η ομάδα αυτή κουβαλάει ήδη στις πλάτες της την επιτυχία της πρωτιάς και της ανόδου στο Nations League και οφείλει να πορευτεί σε αυτόν τον δρόμο και στη συνέχεια».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button