Κόσμος

Ναμίμπια: Τουρίστες φωτογραφήθηκαν γυμνοί πάνω σε γνωστό αμμόλοφο – Οργισμένοι οι κάτοικοι [φώτο]

Οι αξιωματούχοι της Ναμίμπια εξέφρασαν την οργή τους όταν τουρίστες φωτογραφήθηκαν να ποζάρουν γυμνοί σε ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της χώρας, τον αμμόλοφο Big Daddy στην έρημο Ναμίμπ.

Οι κάτοικοι που τρόμαξαν από τη συμπεριφορά, ζήτησαν δράση κατά των εμπλεκομένων ατόμων. Άγνωστοι αλλοδαποί που εμπλέκονται στο περιστατικό ενδέχεται να αντιμετωπίσουν συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής μαύρης λίστας από τα πάρκα της Ναμίμπια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού.

Ο Κένεθ Νεπέντα, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Ενώσεων της Ναμίμπια, εξέφρασε την απογοήτευση του, δηλώνοντας ότι μια τέτοια συμπεριφορά αμαυρώνει τη φήμη της Ναμίμπια και μπορεί να προσελκύσει ασεβείς τουρίστες.

«Οι ενέργειες που παρατηρούνται είναι βαθιά ανησυχητικές και αντανακλούν άσχημα τη Ναμίμπια», είπε ο κ. Νεπέντα, τονίζοντας ότι ο αμμόλοφος Big Daddy δεν είναι μόνο τουριστικό αξιοθέατο αλλά και μέρος για να απολαμβάνουν οι οικογένειες.

Άγνωστες παραμένουν οι ταυτότητες των τουριστών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, όπως και τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τη λήψη των φωτογραφιών και του βίντεο. Οι αρχές δεν έχουν απαντήσει ακόμη σε έρευνες σχετικά με την ταυτότητα των τουριστών.

Ο Romeo Muyunda, εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δασών και Τουρισμού, καταδίκασε τη συμπεριφορά ως «εξαιρετικά σοκαριστική» και τόνισε ότι συνιστά δημόσια απρέπεια, τιμωρούμενη από τη νομοθεσία της Ναμίμπια.

«Οι τουρίστες πρέπει να τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς των τόπων που επισκέπτονται», τόνισε ο κ. Μουγιούντα, σημειώνοντας ότι οι τουρίστες είχαν εγκαταλείψει τη χώρα προτού οι αρχές λάβουν μέτρα.

Προέτρεψε τους κατοίκους της Ναμίμπια να αναφέρουν έγκαιρα παραβιάσεις των κανονισμών του πάρκου για να διασφαλιστεί η ταχεία επιβολή ποινών.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπερασπίστηκαν τις ενέργειες των τουριστών, υποστηρίζοντας ότι η γυμνή ηλιοθεραπεία είναι ακίνδυνη.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button