Πολιτική

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ήμασταν δεύτεροι στα γκάλοπ και βγήκαμε τρίτοι – Υπάρχει ζήτημα και για το πρόσωπο του προέδρου

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επανέλβασε σήμερα (12/6) την θέση της ότι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα τίθεται ζήτημα και για το πρόσωπο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, μιλώντας στο Action24.

Ειδικότερα, η βουλευτής του Δυτικού τομέα της Β! Αθήνας απάντησε επίσης στα όσα διαμηνύουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη περί τήρησης του καταστατικού του κόμματος, που προβλέπει την εκκίνηση των διαδικασιών για την εκλογή προέδρου τον Οκτώβριο του 2025.

Όπως ανέφερε σε πρώτο χρόνο στην τοποθέτησή της η κα Γιαννακοπούλου:

«Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε αποδραματοποιημένα κι όπως είναι. Με μεγάλη υπευθυνότητα. Αυτή είναι η έγνοια μου. Υπάρχει ένα εκλογικό αποτέλεσμα που καλώς ή κακώς είναι πολύ κάτω από τους στόχους που είχαμε θέσει. Αυτό που βγήκα και είπα από την πρώτη μέρα, εκφράζοντας την αγωνία των ψηφοφόρων μας, που έχουν ελπίδα και προσδοκία στο ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να συγκληθούν τα όργανα; Να δούμε τι έγινε. Τι δεν πήγε καλά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Πρέπει να συγκληθούν τα όργανα και να κάνουμε την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Πρώτα να δούμε τι έγινε λάθος. Τα θέματα της φυσιογνωμίας, των πολιτικών επιλογών και της στρατηγικής.

Μέσα σε όλα αυτά, θα το πω ευθαρσώς, τίθεται και το ζήτημα του πρόεδρου. Οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα, τα οποία έχουν ευθύνες. Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε κάλα.

Υπάρχει και για να αναλαμβάνει την ευθύνη, όταν δεν πηγαίνουν καλά. Πόσο μάλλον όταν η ευθύνη των πολιτικών επιλογών είναι αποκλειστικά δική του. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα. Είναι χρέος μας απέναντι στον κόσμο μας, ο οποίος θέλει να δώσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό κόμμα. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας».

Αναφορικά με την απόρριψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόταση για άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Γιαννακοπούλου είπε: «Τι θα κάνουμε; Θα καθόμαστε και θα συζητάμε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για 1,5 χρόνο;

Να μη δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε; Βλέπω ότι τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Ο κόσμος έχει προσδοκία από μας. Θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ να παίζει το ρόλο του πρωταγωνιστή.

Είχαμε την ευκαιρία με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα, αλλά από το Φλεβάρη και μετά, για λόγους που πρέπει να συζητήσουμε στα όργανα, ήρθε τρίτο. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή απέναντι στη ΝΔ».

Όσο για τη δική της στάση στην κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ επεσήμανε τα εξής: «Πρώτο απ’ όλα πρέπει να βάζουμε το άλογο και μετά το κάρο. Πρώτα και πάνω απ’ όλα πρέπει να συζητήσουμε τα πάντα. Εδώ είμαστε. Όλοι πρέπει να δούμε ποια είναι η ευθύνη μας.

Όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ιδρώσαμε τη φανέλα και λιώσαμε παπούτσια. Δώσαμε αγώνα για να σηκώσουμε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στα αστικά κέντρα».

Σχετικά με τη συζήτηση που γίνεται για άνοιγμα στην κεντροαριστερά, η Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση πρέπει να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και μετά να γίνουν οι συζητήσεις για τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button