Κόσμος

Νέα πρόκληση Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Το σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης αναστήθηκε όταν έγινε τζαμί»

Σε μια προκλητική δήλωση προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, χαρακτηρίζοντας τον ναό «σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμά του στο X, το οποίο συνοδεύει με φωτογραφία της Αγίας Σοφίας με την υπογραφή του, εκφράζει την «ατελείωτη ευγνωμοσύνη» του «στον Θεό» που «μάς έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την… ανάσταση της Αγίας Σοφίας».

«Η Αγία Σοφία, το σύμβολο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και κληρονομιά του Μωάμεθ του Πορθητή, έλαβε το πρώτο της κάλεσμα για προσευχή και την πρώτη της προσευχή μετά από 86 χρόνια, πριν από πέντε χρόνια. Ατελείωτη ευγνωμοσύνη στον Θεό που μάς έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ανάσταση της Αγίας Σοφίας» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο X.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Νέες διαδηλώσεις για την επιστροφή των ομήρων και κατά του πολέμου – Βίαια επεισόδια και συλλήψεις (Photos /Video)

Μακρόν: H Γαλλία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο – Επιβραβεύει την τρομοκρατία, λέει ο Νετανιάχου

Προς αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Και οι ΗΠΑ ανακαλούν την ομάδα τους

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ | topontiki.gr

Back to top button