Κόσμος

Nέες προκλήσεις Ερντογάν για την Αγία Σοφία: «Αχ, αχ, αν θέλει ο Θεός, θα έρθουν κι άλλα τέτοια»

Αυτή τη φορά η πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει να κάνει με τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας άλλης χώρας. Αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της Τουρκίας «χτύπησε» σε ένα άλλο κομμάτι που «πονάει»: την Αγία Σοφία.

Με το… γνωστό του «αχ, αχ», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής (09.10.2022) σε νεολαίους, προανήγγειλε ότι μετά την Αγία Σοφία, κι άλλα μουσεία θα μετατραπούν σε τζαμιά.

«Ο Θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγία Σοφία, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Aχ, αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ και να μιλούσε. Από τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγία Σοφία. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοίξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός, θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά.

Και βέβαια, ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν ξέχασε και τη ρητορική των απειλών και τη… «γεωγραφία» της καρδιάς του. «Μετά τις απώλειες, πριν από έναν αιώνα, δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς».

«Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από έναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας», είπε.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button