Πολιτική

Νέος «πονοκέφαλος» για το ΠΑΣΟΚ η υπόθεση του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ

«Ήτανε στραβό το κλίμα το ΄φαγε και ο γάιδαρος», αυτή η παροιμία ταιριάζει απόλυτα στο ΠΑΣΟΚ που πάνω που έκανε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κακό κλίμα από τις εσωκομματικές συγκρούσεις, βρήκε μπροστά του την υπόθεση Παναγόπουλου.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, χρόνια ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ, ελέγχεται για δύο κακουργήματα, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μετά την έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος ζήτησε άμεσα την αναστολή της κομματικής του ιδιότητας, μέχρι να φτάσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Παρά την γρήγορη αντίδραση του κόμματος όμως, στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι θα αφήσει βαρύ αποτύπωμα. Ανησυχούν για την επιστροφή εικόνων από το κακό παρελθόν του κόμματος.

Στελέχη της ηγετικής ομάδας του κόμματος υπενθυμίζουν ότι ο «αιώνιος» Πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν υπήρξε ποτέ υποστηρικτής του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν παραγνωρίζουν όμως ότι για την κοινωνία δεν υπάρχουν τέτοιο διαχωρισμοί. Ουσιαστικά χρεώνουν τον Γιάννη Παναγόπουλο στους εσωκομματικούς αντιπάλους του Νίκου Ανδρουλάκη και κυρίως στον Χάρη Δούκα. Το γεγονός όμως ότι υπήρξε και διαχρονικός συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου, τους κάνει να «φρενάρουν» σκέψεις για ανάλογες διαρροές για να αποφύγουν νέα μέτωπα στο εσωτερικό.

Το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί ξανά ανάμεσα στα πυρά των πολιτικών του αντιπάλων και τις κατηγορίες για διαφθορά. Παράλληλα, άλλα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι είχαν ζητήσει πολύ νωρίτερα να χαραχθούν εμφανείς διαχωριστικές γραμμές με τον Γιάννη Παναγόπουλο, αλλά η ηγεσία δεν τόλμησε να προχωρήσει σε ανάλογα βήματα. Μάλιστα συμπληρώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε ιδρύσει νέα δική του παράταξη έγκαιρα στην ΓΣΕΕ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να αδειάσει καθαρά τον Γιάννη Παναγόπουλο και να δείξει προς την Δικαιοσύνη, μετά την επίσημη γρήγορη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επενδύει σε εξωστρεφείς δράσεις και πρωτοβουλίες στη Βουλή προκειμένου να φύγει ο «φακός» από το κακό κλίμα στο εσωτερικό. Ο επόμενος λογαριασμός των δημοσκοπήσεων αναμένεται με ενδιαφέρον στην Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης:

Φάμελλος: Συναγερμός για τις προοδευτικές συνεργασίες – Θέτει τη βάση σε εγρήγορση για ενωτικές πρωτοβουλίες

Μητσοτάκης στο Foreign Policy: Δεν βλέπω κίνδυνο κλιμάκωσης με Τουρκία – Σκληρή, αλλά δίκαιη η μεταναστευτική πολιτική μας

Στη Βουλή ο Κικίλιας την Παρασκευή μετά το αίτημα της αντιπολίτευσης για ενημέρωση γύρω από την τραγωδία της Χίου

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr

Back to top button