Κόσμος

O Ερντογάν χαρακτήρισε… «δεύτερη άλωση» την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέο του παραλήρημα χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς «δεύτερη άλωση» την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας διάβασε σε προεκλογική ομιλία του ένα ποίημα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε να ταυτίζεται με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και χαρακτήρισε μέσα από τους στίχους του ποιήματος ως «δεύτερη άλωση» την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Το ποίημα που διάβασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε:

«Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.

Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα.

Όλος ο κόσμος θα νομίζει πως αναστήθηκε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Δεύτερη άλωση, αυτό θα συμβεί, αυτές οι ημέρες είναι κοντά, ίσως πιο κοντά και από το αύριο. Δόξα τον Αλλάχ, αξιωθήκαμε να φτάσουμε σε αυτό το αύριο. Ακούσατε το ποίημα και έλεγε η θα ανοίξει. Η Αγία Σοφία…. Άνοιξε η Αγία Σοφία; Μας αξίωσε ο Θεός. Δόξα τον Αλλάχ».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button