Ο Κάρολος «ξηλώνει» τον Άντριου – Του αφαίρεσε τον τίτλο του πρίγκιπα, τον διώχνει και από τη «Βασιλική Στοά»

Οριστικά χάνει τον τίτλο του ο πρίγκιπας Άντριου μετά από απόφαση του βασιλιά Καρόλου υπό το βάρος της πίεσης του σκανδάλου Επστάιν που εμπλέκεται.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο πρίγκιπας Άντριου θα είναι πλέον γνωστός ως Άντριου Μαουντμπάτεν Γουίνδσορ.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, έχει ήδη επιδοθεί επίσημη ειδοποίηση στον Άντριου να παραδώσει τη μίσθωση της πολυτελούς έπαυλης στο Windsor Great Park, ενώ θα μεταφερθεί σε ιδιωτική κατοικία μικρότερης κλίμακας.
Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο αναμένεται να μετακομίσει σε ιδιοκτησία στο κτήμα Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
«Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα επίσημη διαδικασία για την αφαίρεση του τίτλου, των προσφωνήσεων και των τιμητικών διακρίσεων του Πρίγκιπα Άντριου.
Η μίσθωση επί της οικίας Royal Lodge τού παρείχε μέχρι σήμερα νομική προστασία για τη συνέχιση της διαμονής του εκεί. Επισήμως του έχει πλέον επιδοθεί ειδοποίηση παράδοσης της μίσθωσης, και θα μετακινηθεί σε άλλη ιδιωτική κατοικία. Αυτές οι κυρώσεις κρίθηκαν αναγκαίες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί.
Οι Αυτού Μεγαλειότητες επιθυμούν να καταστήσουν σαφές ότι οι σκέψεις και η ειλικρινής τους συμπάθεια βρίσκονται και θα παραμείνουν με τα θύματα και τους επιζώντες κάθε μορφής κακοποίησης».

Η έξωση από το Royal Lodge
Η υπόθεση του πρίγκιπα Άντριου έχει συνταράξει το Μπάκιγχαμ, καθώς το όνομά του εμπλέκεται στο σκάνδαλο Έπσταϊν.
Την περασμένη εβδομάδα, η διαμάχη για το Royal Lodge, όπου διέμενε ο Άντριου, συνέχισε να εντείνεται εν μέσω νέων αποκαλυπτικών στοιχείων από το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία κατηγόρησε τον Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση και αυτοκτόνησε φέτος, σε ηλικία 41 ετών.
Αποσπάσματα που δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian αποκαλύπτουν ότι η Τζιουφρέ εξαναγκάστηκε από τον Έπσταϊν να έρθει τρεις φορές σε σεξουαλική επαφή με τον Άντριου.
Ένα από τα θύματα του Έπσταϊν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, είχε υποστηρίξει, το 2019, ότι στα 17 της υποχρεώθηκε από την Γκισλέιν Μάξγουελ, να κοιμηθεί με τον πρίγκιπα Άντριου τρεις φορές, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και σε νησί της Καραϊβικής. Και περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες πώς ήρθε για πρώτη φορά σε σεξουαλική επαφή με τον Δούκα της Υόρκης, όταν πέταξε με το ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν στο Λονδίνο για να μείνει στο σπίτι της φίλης του της Μάξγουελ, η οποία της είπε «να κάνει [στον Άντριου] ότι έκανε στον Τζέφρι», μετά από μια έξοδο στο νάιτ κλαμπ Tramp στη βρετανική πρωτεύουσα. «Η Γκισλέιν μου είπε ότι πρέπει να κάνω στον Άντριου ό,τι κάνω και στον Τζέφρι και αυτό μου προκάλεσε ναυτία. Δεν το περίμενα από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από έναν άνθρωπο που ο κόσμος θαυμάζει».
Διαβάστε επίσης:
Οι ΗΠΑ περιορίζουν τον αριθμό των προσφύγων σε 7.500 με προτεραιότητα στους λευκούς Νοτιοαφρικανούς








