Κόσμος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να φτιάξει «κέντρο διανομής φυσικού αερίου στη Θράκη»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα τι συζήτηση που είχε στη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αστάνα. Πως θέλουν να φτιάξουν κέντρο διανομής φυσικού αερίου «στη Θράκη»!

Σχεδόν σε κάθε πτήση επιστροφής από ταξίδι του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει… ειδήσεις. Έτσι και αυτή τη φορά, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να αποκαλύπτει τα σχέδιά του για «τη Θράκη», όπως είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, μίλησε για την πρόταση Πούτιν να γίνει η Τουρκία κέντρο διανομής φυσικού αερίου.

«Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», είπε.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “(Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezi) Bu iş için Trakya en önemli yer olarak görülüyor. İlgili kurumlara müşterek çalışma talimatını Putin ile verdik.” pic.twitter.com/WZEuW6WXIl

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) October 14, 2022

«Δεν θα πούμε ποιο βράδυ θα έρθουμε»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας. «Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Αναφορικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αισιόδοξος λέγοντας: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button