Ελλάδα

Οικονόμου για 53χρονο που βίαζε 12χρονη στον Κολωνό: «Ήταν μέλος της ΝΔ, είναι σε αναστολή η ιδιότητά του»

Αποτρόπαια χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τη δράση του 53χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη στα Σεπόλια.

Ο κ. Οικονόμου, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δέχθηκε ερώτηση για τον 53χρονο ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό 12χρονης στον Κολωνό και μάλιστα φέρεται να την εξέδιδε.

Συγκεκριμένα η ερώτηση ήταν:

«Ο συλληφθείς φέρεται να συνδέεται με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, πολιτικά τουλάχιστον, εσείς έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο επ’ αυτού;».

«Όσα έχουν αποκαλυφθεί για την υπόθεση αυτή είναι φρικτά, είναι αποτρόπαια. Νομίζω ότι είναι σοκαρισμένο το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι ελληνικές Αρχές, η αστυνομία, η δικαιοσύνη φροντίζουν έτσι ώστε να αποσαφηνιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής και να τιμωρηθεί ο ενορχηστρωτής και όλοι οι συνένοχοι και να υπάρξει διαρκής και ουσιαστική στήριξη στο θύμα.

Να θυμίσω ότι έχουν αυστηροποιηθεί πάρα πολύ οι ποινές για τέτοιου είδους αδικήματα και αν κριθεί ένοχος, υπό προϋποθέσεις μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και με ισόβια.

Πράγματι, ο συγκεκριμένος είχε διατελέσει μέλος της Νέας Δημοκρατίας, είναι σε αναστολή ήδη, είναι αυτονόητα αυτά.

Νομίζω ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνιακής ή -πολύ περισσότερο- πολιτικής εκμετάλλευσης της υπόθεσης αυτής, στοχοποιώντας διάφορους ανθρώπους, πολιτικά πρόσωπα ή άλλα δημόσια πρόσωπα που κατά καιρούς μπορεί να είχαν φωτογραφηθεί μαζί του, προφανώς αγνοώντας πλήρως το ποιόν του και όλες αυτές τις αδιανόητες και φρικτές πράξεις, νομίζω μια τέτοιου είδους προσπάθεια και εργαλειοποίηση είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη, αδιανόητη. Η προσοχή μας πρέπει να εστιαστεί σ’ αυτό που είναι το θέμα, δηλαδή στο φρικτό αδίκημα και στη στήριξη του θύματος», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το στιγμιότυπο από το 19:20 του βίντεο κι έπειτα:

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button