Κόσμος

Ουκρανία: Επτά αστυνομικοί τραυματίες από έκρηξη στο Μικολάιφ – Οι δύο σε σοβαρή κατάσταση

Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα στο Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, όταν σημειώθηκε έκρηξη την ώρα που πραγματοποιούσαν αλλαγή βάρδιας.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε βάρος αστυνομικών μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας.

Η έκρηξη στο Μικολάιφ

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας Ιβάν Βιχίφσκι, οι αστυνομικοί είχαν μόλις σταθμεύσει τα υπηρεσιακά τους οχήματα προκειμένου να κάνουν αλλαγή βάρδιας, όταν σημειώθηκε η έκρηξη.

#Миколаїв #Mykolaiv: схоже, що відбувся ще один #теракт проти поліції. Там стався вибух на території непрацюючої АЗС. Постраждали семеро співробітників патрульної поліції, — Нацполіція.

Вони приїхали на перезмінку, припаркувались і пролунав вибух. Двоє зараз у… pic.twitter.com/iFOclSfbq7

— UKRAINE NEWS UP (@by_Ukraine) February 23, 2026

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, με τους δύο να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Another terrorist attack has occurred in Ukraine — this time in Mykolaiv

According to National Police chief Ivan Vyhivskyi, the explosion happened at an abandoned gas station where patrol officers had arrived for a shift change.

Seven police officers were injured, two of them… pic.twitter.com/F7ShHuy9fz

— NEXTA (@nexta_tv) February 23, 2026

Η φονική επίθεση στο Λβιβ

Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από έκρηξη στην πόλη Λβιβ, το Σάββατο, κατά την οποία σκοτώθηκε μία αστυνομικός και τραυματίστηκαν άλλοι 24 άνθρωποι.

«Προχθές σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών στο Λβιβ», έγραψε ο Βιχίφσκι σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Δεν είναι σύμπτωση. Ο εχθρός προσπαθεί σκόπιμα να σκοτώσει Ουκρανούς αστυνομικούς που υπερασπίζονται καθημερινά τους ανθρώπους και το κράτος», πρόσθεσε.

Έκρηξη και στο Ντνίπρο

Αργά το βράδυ, η αστυνομία στην πόλη Ντνίπρο ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και καταστράφηκαν έπιπλα στο εσωτερικό του κτιρίου, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι αρχές δεν προχώρησαν σε σχόλιο σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρέσβης των ΗΠΑ σνόμπαρε τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών ενώ είχε κληθεί για εξηγήσεις – Αντίποινα από το Παρίσι

Η Καμίλα δέχτηκε τη Ζιζέλ Πελικό, τη γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας

ΟΗΕ: Η Βενεζουέλα ζητά την απελευθέρωση του συνταγματικού προέδρου της, Νικολάς Μαδούρο

Πηγή: topontiki.gr

Back to top button