Πέλλα: Δήθεν λογιστές εξαπατούσαν ηλικιωμένες και ξάφριζαν μετρητά και κοσμήματα – Η ευφάνταστη πρόφαση με το… drone!

Προσποιούμενοι τους λογιστές και με πρόσχημα την καταγραφή και εκτίμηση κοσμημάτων ή/και μετρητών, επιτήδειοι εξαπάτησαν το τελευταίο 24ωρο τρεις ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές της Πέλλας.
Θύματα τους, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ηλικιωμένες γυναίκες, που, όπως κατήγγειλαν, δέχθηκαν προηγουμένως κλήση στα σταθερά τους τηλέφωνα και με το παραπάνω πρόσχημα παρέδωσαν, κατόπιν ραντεβού, στους υποτιθέμενους λογιστές τα πολύτιμα αντικείμενά τους.
Η λεία που αποκόμισαν οι δράστες φαίνεται να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα αξίας 36.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθούσες.
Σε μία μάλιστα περίπτωση, οι δράστες φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι drone πέταξε πάνω από το σπίτι παθούσας και κατέγραψε πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία δήθεν πρέπει να καταγραφούν, ενώ σε άλλη περίπτωση επικαλέστηκαν οφειλή της παθούσας ύψους 5.000 ευρώ.
Η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των απατεώνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καλώντας τους να μην πείθονται από άγνωστους που εμφανίζονται ως λογιστές, να κλείνουν τα τηλέφωνά τους και να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ.
Διαβάστε επίσης:
Θεσσαλονίκη: Απείλησε ανήλικους με κυνηγετικό όπλο επειδή… έκαναν φασαρία
Διευθυντής της καρδιοχειρουργικής στο Ιπποκράτειο συνελήφθη για φακελάκι
Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη οι μηχανοδηγοί – Διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στην Hellenic Train