Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Αυτός είναι ο Γερμανός συνεργός του – Ο «μύθος» και τα χάπια με πλακούντα προβάτου

Η υπόθεση του ψευτογιατρού που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, "εμπλουτίζεται" συνεχώς με νέα στοιχεία.

Ο φυσιοθεραπευτής που θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, φέρεται να έχει ως συνεργό έναν 72χρονο γιατρό.

«Είμαι ο Dr. […] γιατρός και γενετιστής από το νότιο κομμάτι της Γερμανίας. Ασχολούμαστε με κύτταρα, με την κυτταρική θεραπεία από το 1976 και θεραπεύουμε πολλούς ανθρώπους από ασθένειες», δήλωνε ο 72χρονος, συστήνοντας τον εαυτό του στους ασθενείς.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε αποκλειστικά το LIVE NEWS με τον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση του ψευτογιατρού, οι δυο τους φαίνεται ότι δουλεύουν μαζί τουλάχιστον από το 2006, καθώς έβρισκαν υποψήφια θύματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία και τους υπόσχονταν θεραπεία, ακόμα και για προβλήματα υγείας όπως η σκλήρυνση κατά πλάκα και άλλα αδιαμφισβήτητα ανίατα.

«Στο δεύτερο στάδιο πηγαίνουν από τον ένα γιατρό στον άλλον. Στο τρίτο στάδιο είναι να βρούνε τον καλύτερο. Στο τέταρτο στάδιο έχουν απογοητευτεί γιατί λέει άλλα ο ένας, άλλα ο άλλος». Εκεί, όσο η απόγνωση και η απελπισία κυριεύει τους ασθενείς, ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του υπόσχονται ότι τα φιαλίδια και οι ενέσεις τους είναι η θεραπεία για τα προβλήματά τους.

«Απλώς συνδέθηκα με τον […] πριν από πολλά χρόνια σε σεμινάρια πολλά που έχω πάει και μετά από πολλές εναλλαγές κολλήσαμε. Που είναι πάρα πολύ δύσκολο να κολλήσει γιατρός με κάποιον άλλον, πάρα πολύ δύσκολο. Σχεδόν απίθανο», ακούγεται να δηλώνει ο ψευτογιατρός.

Το πλούσιο βιογραφικού του Γερμανού γιατρού

Ο 72χρονος γιατρός από τη Γερμανία δηλώνει βιολόγος, βιοχημικός, γιατρός και ερευνητής και έχει, όπως ισχυρίζεται, διδακτορικό στη Γενετική. Είναι διευθυντής κλινικής που ειδικεύεται στη θεραπεία όγκων, με τον Έλληνα ψευτογιατρό να του προσδίδει ιδιότητες, όπως αυτή του ογκολόγου και του νευρολόγου.

Πάντως και οι δυο τους παρουσιάζονται ως οι επιστήμονες του μέλλοντος: «Εμείς καταρχάς είμαστε ερευνητές, δεν είμαστε γιατροί του σήμερα. Είμαστε γιατροί στην πορεία. Τι αλλάζει; Τι φτιάχνει; Τι κάνουμε τώρα; Τι δεν κάνουμε. Τώρα είμαστε σε μία μεγάλη κλινική», δήλωνε.

Ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής «έχτιζε» παράλληλα τον μύθο του Γερμανού, καθώς τον παρουσίαζε ως ακριβοθώρητο και δύσκολα προσβάσιμο. Ο διάλογος είναι χαρακτηριστικός:

  • Θύμα: Θα φύγει ο γιατρός;
  • Ψευτογιατρός: Θα φύγει σήμερα, ναι.
  • Θύμα: Σήμερα θα φύγει;
  • Ψευτογιατρός: Σήμερα ναι, δηλαδή εσένα περίμενα να φύγει να πάει να δει 3-4 ασθενείς και να πάρει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο.

Ενίοτε, ο παγκοσμίου φήμης γιατρός ταξίδευε στην Ελλάδα για να εξετάσει τους ασθενείς και τους μοιράσει μπουκαλάκια. «Σου έχει γράψει ένα ένζυμο, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες ένζυμο φυτικό», ακούγεται να δηλώνει ο 66χρονος.

Τα χάπια με πλακούντα προβάτου για σφριγηλή επιδερμίδα

Έτσι, με όλους αυτούς τους τρόπους και τις ατάκες του 66χρονου ψευτογιατρού, οι ασθενείς πιστεύουν ότι η κλινική που διευθύνει ο 72χρονος Γερμανός γιατρός είναι το απόλυτο μέρος για να βρει κάποιος θεραπεία και την επισκέπτονται παρά το μεγάλο κόστος.

«Στην κλινική μας στη Γερμανία, καθημερινώς μπαινοβγαίνουν 200 με 220 άτομα. Και κάποιοι από αυτούς έχουν πλήρως ή μερικώς θεραπευτεί από την κυτταρική θεραπεία. Κι έρχονται ασθενείς από την Ιαπωνία, τη Τασμανία, Νότια Αυστραλία», ακούγεται να λέει, διαφημίζοντας την κλινική.

Μάλιστα, ο Γερμανός γιατρός είχε καταπιαστεί και με τα προϊόντα ομορφιάς, αφού πλάσαρε χάπια που στοίχιζαν 424 δολάρια και είχαν πλακούντα προβάτου, τα οποία προσδίδουν σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα 25αρη σε όποιον τα παίρνει.

«Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν και ζητάνε νέα θεραπεία δεν είναι επειδή χειροτέρεψαν αλλά γιατί θέλουν να μείνουν σε σταθερό και σε καλό επίπεδο που βρέθηκαν στον πρώτο μήνα της κυτταρικής θεραπείας τους», δηλώνει ο Γερμανός γιατρός.

Στον Γερμανό γιατρό, έχει πλέον ασκηθεί ποινική δίωξη για το ρόλο του συνεργού του φυσιοθεραπευτή σε πέντε υποθέσεις ανθρωποκτονίας και πολλές περιπτώσεις απάτης.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο, με ένα θύμα του ψευτογιατρού να αποκαλύπτει τι της ζητούσε ο 72χρονος γιατρός. Όταν πήγε στη Στουτγκάρδη για εξετάσεις, είδε πως η ταμπέλα στο γραφείο του έγραφε «Γενικός Γιατρός» ενώ αυτός συστηνόταν ως νευρολόγος.

Όταν ρώτησε τον ψευτογιατρό στην Ελλάδα γιατί συμβαίνει αυτό, της είπε ότι το κάνει επίτηδες για να προστατεύσει τη ζωή του, επειδή οι θεραπείες που εφαρμόζει πλήττουν τα συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών.

Αφού έγινε μια υποτυπώδης εξέταση από τον Γερμανό γιατρό, της έδωσε ένα χειρόγραφο χαρτί με τη θεραπεία που έπρεπε να ακολουθήσει και έκτοτε, ο ψευτογιατρός παρέδιδε ο ίδιος στο σπίτι της τα φιαλίδια με τα πεπτίδια μέσα σε ξηρό πάγο, με χρέωση κάθε φορά 250 ευρώ ανά φιαλίδιο.

Αναφορικά με την χρέωση των φιαλιδίων ο ψευτογιατρός τα κοστολόγησε με 250 ευρώ το καθένα γιατί όπως χαρακτηριστικά της είπε, τόσο έκρινε ο ίδιος ότι μπορούσε να πληρώσει με βάση προφανώς την οικονομική της κατάσταση αναφέροντας μάλιστα ως παράδειγμα την Αγάπη Βαρδινογιάννη που της έκανε αντίστοιχη θεραπεία για τη νεότητα και τη χρέωνε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, κάθε φιαλίδιο με πεπτίδια έναντι του ποσού των 1000 ευρώ καθένα ενώ το φιαλίδιο με τα βλαστοκύτταρα με 100.000 ευρώ.

Κάποια στιγμή της ανέφερε ότι στο σπίτι του είχε φιλοξενήσει και τον πατέρα του γνωστού τενίστα Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος ενδιαφερόταν να αγοράσει έκταση στην Κρήτη.

Αίσθηση, επίσης, προκαλεί η καταγγελία γυναίκας, η οποία συνόδευσε το παιδί της στη Γερμανία για δήθεν εξετάσεις. Εκεί, και αφού είχε ξεχάσει κάτι για τη θεραπεία του, ο 66χρονος ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του, την έπεισαν ότι πάσχει από άνοια και θα πρέπει να ξεκινήσει και η ίδια τον κύκλο των θεραπειών με βλαστοκύτταρα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button