Κόσμος

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Μόσχα είναι «πλήρως δεσμευμένη» να αποφύγει έναν πυρηνικό πόλεμο

«Πλήρως δεσμευμένη» δηλώνει σήμερα πως παραμένει η Μόσχα στην αρχή να μην επιτρέψει ποτέ να γίνει ένας πυρηνικός πόλεμος, ενώ έχουν αυξηθεί οι φόβοι για ενδεχόμενη δραματική κλιμάκωση στη σύγκρουση με την Ουκρανία, που διαρκεί ήδη επτά μήνες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων πως «η θέση της Μόσχας -ότι δεν πρέπει να γίνει ποτέ ένας πυρηνικός πόλεμος– δεν έχει αλλάξει».

Πριν λίγες ημέρες, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει πως «δεν μπλοφάρει» σχετικά με την προθυμία του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης σήμερα πως είναι «αδιανόητο» να προχωρήσει χωρίς ρωσική συμμετοχή η έρευνα για τις διαρροές από τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε πως η Δύση δημιουργεί εσκεμμένα εμπόδια στην έρευνα και πρόσθεσε πως ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Gazprom από την έρευνα δείχνει ότι η Δύση έχει κάτι να κρύψει.

Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα ρητά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους ότι πραγματοποίησαν την επίθεση στους αγωγούς, η οποία είναι πιθανό να τους θέσει μόνιμα εκτός λειτουργίας.

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης σήμερα πως η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ανώτατο όριο στις τιμές των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου έχει στόχο να αυξηθούν τα κέρδη δυτικών εταιρειών.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Ρωσία θα απαντήσει επαναδρομολογώντας τις ενεργειακές προμήθειές της και αποκλείοντας απ’ αυτές τις δυτικές χώρες που επιβάλλουν πλαφόν.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button