Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πήρε νέα αναβολή για τις 21 Δεκεμβρίου – Κλήση νέων μαρτύρων ζητά ο Αλέξης Κούγιας

Την τρίτη προθεσμία κατά σειρά ζήτησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου από την 35η Τακτική Ανακρίτρια η 35χρονη από την Πάτρα ώστε να απολογηθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της.

Ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε στην ανακρίτρια αίτημα ακυρότητας της προδικασίας το οποίο βασίζει «σε μη ορθές δικονομικές ενέργειες» σε σχεση με το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα το οποίο συντάχθηκε για την υπόθεση από τους κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα και ζητά την κλήση νέων μαρτύρων ιατροδικαστών κάποιοι εκ των οποίων είχαν στο παρελθόν σχοληθεί με την υπόθεση κάνοντας πραγματογνωμοσύνες.

Το αίτημα περί ακυρότητας που θα ορίσει και την περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας θα κρίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα βγάλει σχετικό βούλευμα.

Χθες σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κούγια υπεβλήθη αίτημα αναβολής στο οποίο ζητείται οι προτεινόμενοι μάρτυρες να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με τους ιατροδικαστές Νίκο Κακρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, που με εντολή της Εισαγγελίας επανέλεγξαν τα δεδομένα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας.

Ζήτησε να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, Ιατροδικαστής.

Παράλληλα, ζητά να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, αλλά και να ληφθούν καταθέσεις από τους Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Γεώργιο Σταυρουλάκη καρδιολόγο.

Ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση του σημειώνει πως κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται με την υπόθεση και έχουν καταλήξει σε διαφορετικές επιστημονικές απόψεις σε σχέση με την υπόθεση.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button