Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα – Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο

Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα χθες το βράδυ.

Στις 12 παρά 25 το βράδυ ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη καρδιακή ανακοπή, και οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν και να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο αστυνομικός παραμένει διασωληνωμένος.

Σημειώνεται ότι παρόλο που δεν εφημέρευε το νοσοκομείο ο αστυνομικός μεταφέρθηκε εκεί λόγω της κατάστασης της υγείας του, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Στο νοσοκομείο έφτασαν χθες τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γιάννης Οικονόμου, όσο και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν ο αστυνομικός έφτασε στο νοσοκομείο σε αιμοδυναμικό σοκ, έφερε εκρηκτικό τραύμα στη μηριαία αρτηρία, που σημαίνει ότι έχει καταστραφεί και ότι έχει χάσει παρά πολύ αίμα και αμέσως οι γιατροί τον έβαλαν στο χειρουργείο.

Του έδωσαν αίμα για να τον επαναφέρουν από το αιμοδυναμκό σοκ, ενώ του έβγαλαν μία βολίδα μεταλλική διαστάσεων 5x2x2 από το πόδι, προσπάθησαν να τον χειρουργήσουν και ο νεαρός έπαθε ανακοπή.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον επαναφέρουν όπως και έγινε και συνεχίστηκε το χειρουργείο, ενώ διασωληνώθηκε από την αρχή και έλαβε οξυγόνο.

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.

Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.

Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.»

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button