Στάση Εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για Τυφλούς και Άτομα με Μειωμένη Όραση στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε στάση εργασίας για τους τυφλούς και τα άτομα με μειωμένη όραση στον δημόσιο τομέα, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έπειτα από σχετικό αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, προχωρά σε κήρυξη στάσης εργασίας την Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2025, από τις 10:00 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου, για τους εργαζόμενους τυφλούς και τα άτομα με μειωμένη όραση που απασχολούνται σε υπηρεσίες και φορείς του δημόσιου τομέα.
Η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής των εργαζομένων στην αγωνιστική κινητοποίηση των φορέων τους και να υποστηριχθούν χρονίζοντα αιτήματα που αφορούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης.
Η ΑΔΕΔΥ δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων αυτών, ενισχύοντας τις προσπάθειες για ισότιμη πρόσβαση, εργασία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Διαβάστε επίσης:
Πάρος: Νεκρός από μαχαιριές βρέθηκε στο σπίτι του 40χρονος εργάτης
Κεραυνός έκαψε δέντρο έξω από σπίτι στη Ναύπακτο – Προβλήματα από τη δυνατή βροχή στην Πάτρα