Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Να φύγουμε τώρα» ζητά ο Τζανακόπουλος – «Αδύνατον να συμβιώσουμε με Κασσελάκη»

Μια ανάσα από την έξοδο από το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η ομάδα «6 συν 6» που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου όπως προκύπτει από την πανελλαδική συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται από το πρωί της Κυριακής.

Μάλιστα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε να αποχωρήσουν τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους συμφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όμως πρώτα θα πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα για το τι θα γίνει στη συνέχεια, όταν θα βρεθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση της συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της, ενώ η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Επίθεση σε Πολάκη για «βούρκο»

Νωρίτερα η εισήγηση των στελεχών που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών.

Όπως σημειώνουν η ρίζα του προβλήματα είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες συνωμοσίας. Μάλιστα όπως τονίζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού.

Μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξει σήμερα απόφαση αποχώρηση, ούτε κάποιο τελικό κείμενο αλλά σημειώνουν πως «έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση για να ακούσουμε τα στελέχη μας».

Όπως και να έχει πάντως η ομάδα Αχτσιόγλου βρίσκεται σε πορεία ρήξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βήμα προς την έξοδο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button