Πολιτική

Τ. Θεοδωρικάκος από Έβρο: Δημιουργούμε ισχυρό ευρωπαϊκό μέτωπο ενάντια στην παράνομη μετανάστευση

Το ότι η παράνομη μετανάστευση συνιστά κοινό πρόβλημα για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, διεμήνυσαν σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν.

Οι δύο υπουργοί πραγματοποίησαν σύσκεψη στην πρωτεύουσα του Έβρου κατά την οποία όπως επεσήμαναν επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική σχέση και συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, της εξάρθρωσης των κυκλωμάτων διακίνησης, αλλά και του οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα, ενώ επισκέφθηκαν και το φράχτη στην περιοχή του Πόρου.

«Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, της εργαλειοποίησης των δυστυχισμένων ανθρώπων, των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας είναι μια πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα.

Είναι μια πρόκληση για όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους, για όλες τις χώρες της Ευρώπης και ασφαλώς για τη γειτονιά μας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Σερβία ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενισχύουν τη μεταξύ τους συνεργασία, την αστυνομική συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση των «εγκληματιών διακινητών των παράνομων μεταναστών», αναφέροντας ότι ήδη εντός του 2022 έχουν συλληφθεί στη χώρα μας περισσότεροι από 1.100 διακινητές «οι οποίοι είναι πλέον στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης και θ’ αντιμετωπίσουν τις ποινές που τους αξίζει…

Κάνουμε ότι χρειάζεται για να βάλουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση, κάνουμε ότι χρειάζεται για να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της πατρίδας μας που είναι και τα σύνορα της Ε.Ε., τα σύνορα του Δυτικού κόσμου, του κόσμου του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας απέναντι στην Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα όπου όπως δήλωσε «Όλη η Ευρώπη αυτή τη βδομάδα είδε στην Πράγα ποιος είναι με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ποιος τηρεί τη διεθνή νομιμότητα, ποιος κινείται με βάση το μέτρο και τη λογική και ποιος έχει ξεφύγει και με ακραία ρητορική παραβιάζει την νομιμότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας», συμπληρώνοντας ότι «βασική θέση της Ελλάδας ως χώρας που υπερασπίζεται τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή είναι η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, οι σχέσεις με την οποία είναι εξαιρετικές».

Αναφορικά με τη σημερινή υπογραφή Συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας για την πραγματοποίηση κοινών περιπολιών των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών κατά την τουριστική περίοδο, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι αυτές θα αναπτυχθούν «προκειμένου να εμπεδωθεί και να ενισχυθεί ακριβώς αυτό το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες των δύο χωρών όταν επισκέπτονται οι μεν την πατρίδα των δε».

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button