Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών αποχωρούν σήμερα

Δρακόντεια θα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αποχωρούν τα μέλη των βασιλικών οικογενειών που βρέθηκαν στη χώρα μας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 08:00 αναχώρησε η βασίλισσα της Δανίας, Μαργαρίτα και ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν επίσης ο βασιλιάς της Σουηδίας, Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ΄, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας, πρίγκιπας Χάακον.

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε και της συζύγου του Λετίθια, μετά την τελετή αναχώρησαν για το αεροδρόμιο και δεν έμειναν για το γεύμα που παρέθεσε η οικογένεια όπως αναφέρει το Star.

Στο δείπνο δεν παρέστη επίσης η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανία, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος Αλέξανδρος με τη βασίλισσα Μάξιμα και ο πρίγκιπας του Μονακό, Αλβέρτος.

Τα μέτρα για την αναχώρηση των επισήμων

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει και σήμερα σε ισχύ μέχρι το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αναχωρήσει των μελών των βασιλικών οικογενειών.

Συγκεκριμένα, περίπου 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των αναχωρήσεων των επισήμων προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε ισχύ έξω και μέσα από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button