Πολιτική

«Θέλουμε να διδάξουμε δεξιότητες και συμπεριφορές, όχι μόνο γνώση»: Συζήτηση του Κυρ. Μητσοτάκη με νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς στη Νέα Ιωνία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε σήμερα, στο 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με οκτώ εκπαιδευτικούς οι οποίοι διορίστηκαν φέτος μόνιμα σε μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος την τελευταία τριετία, στην καλύτερη παρακολούθηση των τεχνολογικών και επιστημονικών εξελίξεων για την εκπαιδευτική διαδικασία και στις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία παρεμβάσεων που έχουν γίνει για την υποστήριξη του έμψυχου διδακτικού που υπηρετεί στις τάξεις, στόχοι που εξυπηρετήθηκαν μέσω των μόνιμων διορισμών 25.000 εκπαιδευτικών ύστερα από 12 χρόνια στασιμότητας, τη δημιουργία 1.100 οργανικών θέσεων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία για πρώτη φορά, την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης που έχουν βοηθήσει περίπου 125.000 δασκάλους και καθηγητές έως τώρα, αλλά και τη διάθεση κονδυλίων ώστε περισσότεροι από 500.000 νέοι και 160.000 εκπαιδευτικοί να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές όπως laptop ή tablet.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι πολλοί από τους εκπαιδευτικούς ανέφεραν ότι είχαν υπηρετήσει επί χρόνια σε σχολεία ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι πλέον έχουν μονιμοποιηθεί και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας ή συνεχών μετακινήσεων.

«Μάς δίνει ικανοποίηση το γεγονός ότι μπορέσαμε για πρώτη φορά, ύστερα από τόσα χρόνια, να κάνουμε σημαντικές προσλήψεις μόνιμου, πια, προσωπικού στην εκπαίδευση. Ειδικά όσον αφορά ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν την εκπαίδευση αλλά έπρεπε να έχουν αυτή τη μονιμότητα και τη σταθερότητα, στην οποία η μόνιμη πρόσληψη εκ των πραγμάτων οδηγεί.

Και μέσα από αυτή τη συζήτηση να μου πείτε λίγο, έτσι, τελείως όπως τα αισθάνεστε, κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να βοηθήσουμε τα σχολεία και εσάς, τη δική σας προσωπική εξέλιξη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Πάντα πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι τα σχολεία μας είναι όσο καλά είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας. Και βέβαια και οι διευθύνσεις των σχολείων να μπορούν να στηρίζουν τις σχολικές μονάδες. Μία από τις μεγάλες καινοτομίες τις οποίες ήθελα πάντα να εισάγω είναι η λίγο μεγαλύτερη αυτονομία στα σχολεία, αλλά και στους δασκάλους, στους καθηγητές μέσα στην τάξη.

Να μπορούν να διδάσκουν το μάθημα όπως αυτοί κρίνουν ότι είναι πιο σωστό. Μέσα σε ένα -προφανώς- κανονισμένο πλαίσιο, αλλά με λίγο περισσότερη φαντασία και ευρηματικότητα, για να γίνεται και το μάθημα πιο ενδιαφέρον και να μπορεί να προσαρμόζεται η διαδικασία στις δυνατότητες, στα πλεονεκτήματα που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button