Κόσμος

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι πυροβολήθηκαν σε επίθεση στην εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Μινεάπολη

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Μινεάπολις, καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκκλησία πυροβολώντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

Η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίνονται στην ένοπλη επίθεση με πολλαπλά θύματα στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Μινεάπολη, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και μάρτυρες.

Το περιστατικό ξεκίνησε περίπου στις 8:30 π.μ. την Τετάρτη, όταν κλήθηκαν αστυνομικοί για έναν ένοπλο δράστη στην Εκκλησία του Ευαγγελισμού, η οποία στεγάζει επίσης ένα καθολικό σχολείο.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, υπάρχουν πολλοί τραυματίες αλλά και νεκροί, δίχως η αστυνομία να έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Ο ένοπλος φέρεται να ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι. Δεν είναι σαφές εάν οι πυροβολισμοί στόχευαν την καθημερινή λειτουργία στην εκκλησία ή το σχολείο.

Η κατάσταση του υπόπτου είναι ασαφής.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλζ, επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί για τους πυροβολισμούς και ότι η αστυνομία της περιοχής έχει σπεύσει  στο σημείο.

«Προσεύχομαι για τα παιδιά και τους δασκάλους μας, των οποίων η πρώτη εβδομάδα στο σχολείο αμαυρώθηκε από αυτή τη φρικτή πράξη βίας», ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Γονείς εφήβου που αυτοκτόνησε μηνύουν το OpenAI – Το ChatGPΤ του έδωσε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να το κάνει

«Στα κάγκελα» η Άγκυρα με την δήλωση Νετανιάχου για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η Ρωσία απορρίπτει το ευρωπαϊκό σχέδιο για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία – «Δεν θα δεχθούμε στρατεύματα ΝΑΤΟ»

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ | topontiki.gr

Back to top button