Πολιτική

Βρετανία – Foreign Office: «Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου»

Μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Foreign Office, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, αναφέροντας ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των νησιών της Ελλάδας.

Απαντώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους σχετικά με το συνεχιζόμενο κρεσέντο επιθετικότητας της Τουρκίας, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του: «Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου».

Η απάντηση του Foreign Office έρχεται λίγες ώρες μετά το παραλήρημα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ξεκίνησε την επίθεση στην Ελλάδα λέγοντας πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις.

«Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Δηλώνοντας ότι ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική, ο Ακάρ είπε: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (σ.σ. από τους Έλληνες), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button