Κόσμος

Ζαπορίζια: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετά από βομβαρδισμούς – Ρωσικά αντίποινα για την ανατίναξη της γέφυρας;

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 49 τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, μετά από βομβαρδισμούς στην πόλη Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκε μερικώς κτίριο εννέα ορόφων, άλλα πέντε κτίρια διαμερισμάτων ισοπεδώθηκαν και πολλά ακόμα υπέστησαν ζημιές σε 12 ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, δήλωσε ο Ολεξάντρ Σταρούχ, κυβερνήτης στην περιφέρεια Ζαπορίζια.

«Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», τόνισε ο Σταρούχ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram και πρόσθεσε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης. Οκτώ άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί».

Νωρίτερα, ο τοπικός αξιωματούχος Ανατόλι Κούρτεφ ανέφερε μέσω Telegram ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμό όταν πύραυλοι έπληξαν πολυώροφη πολυκατοικία και άλλα κτίρια.

Σημειώνεται, πως το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες αυτές.

Την ίδια στιγμή εξάλλου, η Ρωσία φαίνεται να βρίσκεται σε σοκ μετά την επίθεση και ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας.

Αυτό, σύμφωνα με αναλυτές, μπορεί να σηματοδοτεί την έναρξη αντιποίνων από τη Μόσχα, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της έκρηξης στη γέφυρα.

«Ο Πούτιν αντιμετωπίζει τώρα μια σειρά από γρήγορες και επώδυνες αποφάσεις», σημειώνει ανάλυση του CNN.

«Aυτές οι αποφάσεις θα καταρρίψουν την εικόνα απόλυτου ελέγχου της κατάστασης που διαδίδει ο Πούτιν, καθώς τα σημάδια μιας αργής και επώδυνης ήττας της Ρωσίας συσσωρεύονται και η κλιμάκωση της σύγκρουσης φαντάζει μονόδρομος στο μυαλό του Πούτιν».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button