Κόσμος

Το Ιράν απειλεί με «εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση» αν υπάρξουν αντίποινα από το Ισραήλ

Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί ο πλανήτης την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή, περιμένοντας με τεράστια αγωνία ποιες θα είναι οι κινήσεις του Ισραήλ στη σκιά της επίθεσης με πάνω από 300 drones από το Ιράν.

Σήμερα (16/04) συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ για να την «απάντηση» στο Ιράν, το οποίο απειλεί με σφοδρότερο χτύπημα, αν υπάρξουν αντίποινα.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι προειδοποίησε ότι «και η παραμικρή ενέργεια κατά των συμφερόντων του Ιράν θα αντιμετωπιστεί με μια αυστηρή, εκτεταμένη και οδυνηρή απάντηση εναντίον όλων των δραστών».

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Kan», ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε σε υπουργούς του Λικούντ, ότι η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν εναντίον της χώρας του πρέπει να είναι έξυπνη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου, που επικαλέστηκε πηγή του στην κυβέρνηση Νετανιάχου, δόθηκε στις ΗΠΑ η υπόσχεση πως θα υπάρξει προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον για την ανταπόδοση, ώστε να έχουν χρόνο οι αμερικανικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button