Ελλάδα

57χρονος πρόλαβε να καλέσει το ΕΚΑΒ πριν πάθει ανακοπή και καταρρεύσει μπροστά σε συνάδελφό του

Μια δραματική διάσωση ενός 57χρονου άνδρα σε εργαστήρι ραπτικής, στο κέντρο της Αθήνας, έφεραν εις πέρας διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν με τη μοτοσυκλέτα τους στο σημείο.

Ο άνδρας κατέρρευσε, όμως λίγα λεπτά πριν είχε προλάβει να καλέσει το ΕΚΑΒ, καθώς δεν ένιωθε καλά.

«Έπαθε καρδιοαναπνευστική ανακοπή», δήλωσε στην κάμερα του ALPHA ένας από τους διασώστες που έσπευσαν σε ελάχιστο χρόνο για να βοηθήσουν τον 57χρονο άνδρα.

Ειδικότερα, δύο διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο εργαστήρι ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας με μοτοσυκλέτες, τοποθέτησαν απινιδωτή και έκαναν ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) και μέσα σε 2 λεπτά επανέφεραν τον 57χρονο.

Την ώρα που ο άνθρωπος άνοιξε τα μάτια του, είχε ήδη φτάσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες του άνοιξαν δρόμο με τις μοτοσυκλέτες τους για να φτάσει το συντομότερο δυνατό στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

«Όταν μιλάμε για καρδιοαναπνευστική ανακοπή, ο εγκέφαλος παθαίνει ζημιές μέσα σε 3 λεπτά και έχει νεκρωθεί ήδη μέσα σε 5 λεπτά. Άρα εδώ παίζουμε μέχρι και με τα δευτερόλεπτα», εξηγεί ο ένας από τους διασώστες στον ALPHA.

«Χρειάστηκε μία απινίδωση για να επανέλθει ο άνθρωπος», σημειώνει ο ένας διασώστης ενώ ο άλλος περιγράφει για τα δραματικά δευτερόλεπτα της διάσωσης.

«Η στιγμή που παίρνει την πρώτη ανάσα, μας έχει χαραχτεί στο μυαλό μας», δηλώνει.

«Τον έσωσαν με τις μαλάξεις αλλιώς θα τον χάναμε. Αν δεν ήταν τα παιδιά του ΕΚΑΒ, αν αργούσαν 10 λεπτά παραπάνω, θα είχε τελειώσει..», είπε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button