Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για βιασμό 12χρονης στον Κολωνό: Η συλλογική αποτυχία κοινωνίας και πολιτείας και όχι η κομματική εργαλειοποίηση η ουσία της υπόθεσης

Για «εκκωφαντική απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι «η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, απέτυχαν να προστατεύσουν ένα -ακόμη- παιδί από τη συστηματική κακοποίηση» και τονίζουν πως το αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης είναι «η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της Πολιτείας μας, και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ:

«Την ώρα που επώνυμοι και ανώνυμοι προπαγανδιστές της ΝΔ διαστρεβλώνουν αδίστακτα την αλήθεια, αποκρύπτοντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων (άρθρα 71 επ. ν. 4855/2021) υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Ένα παιδί, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, διαβιούσε σε ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και αφέθηκε αβοήθητο στις ορέξεις παιδοβιαστών.

Σε αυτό το κουβάρι γεγονότων φρίκης, όμως, ”φωνάζει” εκκωφαντικά η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους. Η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, απέτυχαν να προστατεύσουν ένα -ακόμη- παιδί από τη συστηματική κακοποίηση.

Αυτό, εν τέλει, είναι το μοναδικό αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της πολιτείας μας. Και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμη πιο τοξική τη δημόσια συζήτηση».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button