Αθλητικά

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του θανάτου του

Λόγω της οδυνηρής απώλειας του αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Νικολαΐδη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναβάλλεται για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου μετατέθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λόγω του θανάτου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Λόγω της οδυνηρής απώλειας του αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Νικολαΐδη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναβάλλεται για το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα γίνει αύριο Σάββατο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης. Η σορός του θα τεθεί προς χαιρετισμό στον Ιερό Ναό από τις 15:00.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βαθιά οδύνη και τη συντριβή του για το πρόωρο χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ενώ ο θάνατος του ολυμπιονίκη σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο Αλέξανδρος ήταν για εμάς παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button