Ελλάδα

Απολύθηκαν 20 δικαστές μέσα σε λίγους μήνες- Καθυστερούσαν έως και 4 χρόνια εκατοντάδες αποφάσεις

Ακόμα 5 δικαστές και εισαγγελείς απολύθηκαν οριστικά από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων και εισαγγελικών ενεργειών, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των απολυθέντων, μέσα σε διάστημα δέκα μηνών, στους 20.

Σύμφωνα με το protothema εξ αυτών «οι πέντε παύθηκαν οριστικά (τρεις δικαστές και δύο εισαγγελείς), ενώ σε δύο δικαστές απερρίφθησαν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις επανάληψης της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να οριστικοποιούνται οι απολύσεις τους.

Ακόμη, σε μία δόθηκε αναβολή για σοβαρούς λόγους υγείας, ενώ έπαυσε η πειθαρχική δίωξη κατά δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών.

Προβληματισμός για την αρνητική κατάσταση στο ΣτΕ όπου είναι τεράστιος ο όγκος των εκκρεμών υποθέσεων, με τις καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων να φτάνουν έως και 19 χρόνια. Στις 122.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς υποθέσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο Πρωτοδίκης Αθηνών, η οποία είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, υπέβαλε αίτημα αναβολής, καθώς μία ημέρα πριν από τη σύγκληση της Ολομέλειας εισήχθη σε κρατικό νοσοκομείο λόγω ρινορραγίας, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλα προβλήματα υγείας, όπως επικαλέστηκε ο εκπρόσωπός της στο δικαστήριο».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κατά πλειοψηφία και πάλι δεν παύθηκε από το Σώμα δεύτερος εισαγγελικός λειτουργός στον οποίο είχε επιβληθεί και προσωρινή παύση 3 μηνών (έχει ασκήσει έφεση) για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Επίσης, τέθηκε θέμα ως προς την ποιότητα της δουλειάς του, καθώς μέσα σε έναν μήνα έκλεισε… 37 δικογραφίες.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button