Κόσμος

Δημοσίευμα – βόμβα: «Τούρκοι πράκτορες θα στήσουν στρατιωτικό επεισόδιο με την Ελλάδα»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κλιμακώσει την ένταση με την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, απειλώντας επανειλημμένα τη χώρα μας με εισβολή στα νησιά του Αιγαίου και ξεδιπλώνοντας την αναθεωρητική του στρατηγική.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Nordic Monitor, σχεδιάζει να αναπτύξει μια μυστική, ειδικά εκπαιδευμένη μονάδα που συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών MIT για να κλιμακώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα.

Η μονάδα πρακτόρων MIT, η ύπαρξη της οποίας δεν έχει γίνει ποτέ δημόσια παραδεκτή, είναι ένα σχετικά νέο εργαλείο στο οπλοστάσιο της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας και «θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη συγκρότηση μιας μυστικής επιχείρησης στρατιωτικού τύπου εναντίον δυτικής χώρας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τουρκικό σχέδιο περιλαμβάνει διάφορες επιλογές. Από σαμποτάζ σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην τουρκική ηπειρωτική χώρα μέχρι την ύψωση τουρκικής σημαίας σε μία ή περισσότερες ακατοίκητες βραχονησίδες, καθώς και επιχείρηση «ψεύτικης σημαίας» για να δικαιολογηθεί μια τουρκική απάντηση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εξετάζει τις εναλλακτικές λύσεις που του υπέβαλε ο έμπιστός του, Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της MIT, και δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια πορεία δράσης θέλει να ακολουθήσει.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button