Κόσμος

Επάνοδος των κρυπτονομισμάτων; Σύντομα αναμένεται η IPO μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγής crypto

Απομένουν λίγο παραπάνω από δύο μήνες μέχρι το τέλος του έτους και, αν αληθεύει η δήλωση του επικεφαλής της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Kraken, τότε απομένουν δύο μήνες μέχρι να εισέλθει η Kraken στο χρηματιστήριο.

Ο επικεφαλής και ιδρυτής της Kraken, JessePowell, αναφέρθηκε στο δεύτερο μισό του έτους ως την περίοδο κατά την οποία η πλατφόρμα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων θα προσφέρει τις μετοχές της για δημόσια διαπραγμάτευση. Η Profit Level συνοψίζει τις συχνότερες ερωτήσεις και απαντήσεις των επενδυτών.

Ποια είναι αξία της πλατφόρμας Kraken;

Υπάρχουν ετερόκλητες εκτιμήσεις. Σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε το Bloomberg τον περασμένο Ιούνιο, η αγοραία αξία τηςKraken μπορεί να κυμαίνεται από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και πάνω. Λέγεται ότι δεν αποκλείεται η αγορά να αποτιμήσει την πλατφόρμα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων σε τιμή υψηλότερη των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, όλα αυτά αποτελούν απλώς εικασίες, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση της αξίας εγγραφής των μετοχών της Kraken όσο το δυνατόν περισσότερο. [1]

Πώς θα εισέλθει στο χρηματιστήριο ηKraken;

Η εταιρεία εξετάζει δύο επιλογές, σύμφωνα με διάφορες πηγές. Είτε μια κλασική δημόσια εισαγωγή μετοχών μέσω μεσάζοντα (κανονική Αρχική Δημόσια Προσφορά), είτε με τη χρήση μιας λεγόμενης άμεσης εισαγωγής. Αυτή είναι η διαδικασία εισόδου στο χρηματιστήριο χωρίς μεσάζοντες. Παράλληλα, η εταιρεία απέκλεισε την είσοδο στο χρηματιστήριο μέσω μιας λεγόμενης εταιρείας SPAC. Αυτός είναι ένας τρόπος με τον οποίο μια εταιρεία εισάγεται στο χρηματιστήριο μέσω της εξαγοράς από κάποια άλλη που είναι ήδη στο χρηματιστήριο.

Πόσες μετοχές θα προσφέρει η Kraken;

Αυτό εξαρτάται από το πώς η εταιρεία βγαίνει στο χρηματιστήριο. Εάν επρόκειτο να αποφασίσει για μια απευθείας εισαγωγή, τότε οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφέρουν οποιοδήποτε αριθμό μετοχών ή οποιαδήποτε μετοχή. Αν κάποιος πρόκειται να ακολουθήσει την τυπική διαδρομή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO), υπάρχουν περιορισμοί. Ωστόσο, η Kraken δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τι μερίδιο θέλει να προσφέρει στους δημόσιους επενδυτές.

Σε ποια τιμή θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της Kraken τη στιγμή της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς;

Αυτό εξαρτάται και πάλι από το εάν η εταιρεία θα επιλέξει μια τυπική Αρχική Δημόσια Προσφορά ή μια απευθείας εισαγωγή. Στην περίπτωση της απευθείας εισαγωγής, η αρχική τιμή διαπραγμάτευσης δεν είναι γνωστή. Και καθώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Kraken θα περάσει από μια τυπική Αρχική Δημόσια Προσφορά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την τιμή της μετοχής.

Είναι η Kraken η πρώτη πλατφόρμα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων που εισέρχεται στο χρηματιστήριο;

Όχι, δεν είναι. Το Coinbase ήταν η πρώτη πλατφόρμα συναλλαγής κρυπτονομισμάτων που εισήλθε στο χρηματιστήριο. Η δημόσια εγγραφή της πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2021. Επίσης, στην περίπτωση του Coinbase, η τιμή της μετοχής δεν ήταν γνωστή κατά τη στιγμή της εισαγωγής, καθώς το Coinbase επέλεξε μια απευθείας εισαγωγή.

Είναι κατάλληλη και ασφαλής μια πιθανή επένδυση σε μετοχές της Kraken;

Αυτή η ερώτηση είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν υποχωρήσει κατά περίπου ένα τέταρτο από την αρχή του τρέχοντος έτους. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, φαίνεται ότι η Kraken θα εισέλθει στο χρηματιστήριο σε μια περίοδο που η αγορά βρίσκεται σε πτωτική τάση. Αλλά την ίδια στιγμή, είναι defactoότι ένας τίτλος τεχνολογίας και η τεχνολογία δέχονται τα μεγαλύτερα πλήγματα κατά την τρέχουσα περίοδο.

Πώς μπορεί να αγοράσει κανείς μετοχές της Kraken;

Ο ευκολότερος τρόπος θα είναι να χρησιμοποιήσετε μία από τις πλατφόρμες συναλλαγών. Οι μετοχές της Kraken αναμένεται να προσφερθούν στη κατηγορία των πιο συχνών.

[1] Οι μελλοντικές δηλώσεις βασίζονται σε υποθέσεις και τρέχουσες προσδοκίες, οι οποίες μπορεί να είναι ανακριβείς ή στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να αλλάξει. Τέτοιες δηλώσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντική απόδοση. Περιλαμβάνουν κινδύνους και άλλες αβεβαιότητες που είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ουσιαστικά από αυτά που εκφράζονται ή υπονοούνται σε οποιεσδήποτε μελλοντικές δηλώσεις.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button