Ελλάδα

Ευρυτανία: Θρίλερ με την 48χρονη Ευρυδίκη: Η μητέρα της πιστεύει ότι η κόρη της αυτοκτόνησε, όπως ο πατέρας της

Πιθανότατατα κάπου μέσα στα πέντε δισεκατομμύρια κυβικά νερού της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης της χώρας να κρύβεται το μυστικό για την τύχη της 48χρονης Ευρυδίκης.

Τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα. Μπορεί αυτή η γεμάτη ενέργεια όμορφη γυναίκα να αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της; Κι αν ναι, γιατί και -κυρίως- πώς το έκανε; Αν όχι, τι της συνέβη; Μήπως έπεσε θύμα κάποιου που ήθελε το κακό της και την εξαφάνισε; Ή, μήπως, αποφάσισε να ξεφύγει από τους δαίμονες που την στοίχειωναν και επέλεξε να μένει στο εξής αόρατη;

Τι έγραφε στο δέκα σελίδων σημείωμα που άφησε η 48χρονη μαζί με τα παπούτσια, το κινητό και τα προσωπικά της αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητό της που βρέθηκε κλειδωμένο ακριβώς στη μέση της γέφυρας της Τατάρνας, στη λίμνη Κρεμαστών. Το σημείωμα εξετάστηκε από ειδικό γραφολόγο για να εξακριβωθεί αν το είχε γράψει η αγνοούμενη, όμως οι αρχές κρατούν επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό του.
euritania_3

Δεκάδες δύτες, διασώστες της ΕΜΑΚ, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, πυροσβέστες, εθελοντές, ακόμη και απλοί πολίτες, “χτένιζαν” από την πρώτη στιγμή σχεδόν 600 χιλιόμετρα της λίμνης και των παρόχθιων περιοχών, κάτω και ολόγυρα από την γέφυρα της Τατάρνας, ακόμη και με ένα τελευταίας τεχνολογίας υποβρύχιο drone του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όμως, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος της 48χρονης, παρά μόνο κορμοί δέντρων στον πυθμένα της λίμνης.

Οι έρευνες διακόπηκαν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, καθώς αποχώρησε το κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, ωστόσο την περασμένη Τρίτη ξεκίνησαν εκ νέου και πλέον οι δύτες ερευνούν με την βοήθεια του υποβρύχιου σόναρ ένα συγκεκριμένο σημείο κάτω από τη γέφυρα. Στο διάστημα που μεσολάβησε, πυροσβέστες και αστυνομικοί “όργωναν” την γύρω περιοχή και τα χωριά, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρπενησίου διέψευσαν την Τετάρτη ότι στις έρευνες έχει εμπλακεί το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Όπως λένε, όλα τα στοιχεία για την εξαφάνιση της Ευρυδίκης συνηγορούν στην εκδοχή της αυτοχειρίας κι έτσι την υπόθεση χειρίζονται οι τοπικές αρχές.

Η Ευρυδίκη ήταν 18 χρόνων, όταν ο πατέρας της πήγε μόνος του στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στο “Ασκληπιείο” Βούλας. Λίγες ημέρες μετά, βρέθηκε νεκρός στην παραλία της περιοχής. Πώς πέθανε, δεν είναι ξεκάθαρο… Η οικογένεια κάνει λόγο για πνιγμό ή για κάποιο τραύμα στο κεφάλι, που δεν είναι γνωστό πώς προκλήθηκε. Ο θάνατός του, πάντως, καταγράφηκε ως αυτοκτονία.

“Μπορεί να φοβόταν ότι είχε καρκίνο και δεν ήθελε να κάνει εγχειρήσεις και θεραπείες…”, δήλωσε η χήρα του στο STAR.

Όμως, ο θάνατος του πατέρα της φαίνεται πως κόστισε πολύ στην Ευρυδίκη, που κατά καιρούς εκδήλωνε τάσεις αυτοκτονίας. Πάνε πέντε χρόνια που άφησε “αγάλματα” τους δικούς της, λέγοντάς τους ότι θέλει να αυτοκτονήσει όπως ο πατέρας της. “Δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να το κάνω”, είχε πει τότε. Πριν από λίγο καιρό, οι σκοτεινές σκέψεις άρχισαν να την τριγυρίζουν ξανά:

“Αν με βρείτε τραυματισμένη, να μου κάνετε ευθανασία!”, είχε ζητήσει από την οικογένειά της.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button