Πολιτική

Γεωργιάδης: Οι βιομηχανίες τροφίμων θα συμβάλουν στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Οι βιομηχανίες τροφίμων θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια για να διαμορφωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού» με εποικοδομητικό τρόπο, όπως διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός δήλωσε: «Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ζήτησε από την βιομηχανία τροφίμων να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το «καλάθι του νοικοκυριού» με εποικοδομητικό τρόπο έτσι ώστε να «χτίσουμε» ένα καλάθι προϊόντων που θα προσφέρεται στον Έλληνα καταναλωτή στις χαμηλότερες δυνατές τιμές, κάτω από τον πληθωρισμό.

Ο Σύνδεσμος αποδέχτηκε την πρόταση του Υπουργείου, δεσμεύτηκε να ενημερώσει τα μέλη του και να εργαστεί εποικοδομητικά με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ ώστε το καλάθι του νοικοκυριού να έχει επιτυχία και να βοηθήσει σημαντικά στη διαβίωση του ελληνικού νοικοκυριού μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανώς δύσκολες συνθήκες.

Η Κυβέρνηση ασφαλώς θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες σε όλο το μήκος της αγοράς για να επιτύχει τις καλύτερες δυνατές τιμές για τον Έλληνα καταναλωτή».

Επιπλέον, σε ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνεται ότι η τηλεδιάσκεψη μαγνητοφωνήθηκε και τηρήθηκαν πρακτικά έτσι ώστε να είναι απολύτως ασφαλής η τήρηση των κανόνων περί του ανταγωνισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από τον υπουργό συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) μετείχαν ο πρόεδρος, Γιάννης Γιώτης, οι αντιπρόεδροι Γρηγόρης Αντωνιάδης και Ευστάθιος Λοϊζος, ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Καραμολέγκος, τα μέλη του ΔΣ, Αγγελική Οικονόμου, Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς και Αλέξανδρος Κίκιζας και η γενική διευθύντρια, Βάσω Παπαδημητρίου.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button