Ελλάδα

Καταγγελίες – σοκ για βρεφονηπιακό σταθμό: «Οι κατσαρίδες περπατούσαν στα κεφάλια των παιδιών»

Σοκάρουν οι καταγγελίες γονιών για βρεφονηπιακό σταθμό της Αθήνας, στον οποίο, όπως ανέφεραν, «περπατούσαν κατσαρίδες στα κεφάλια των παιδιών τους».

Οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονέων, ο ιδιωτικός σταθμός απασχολούσε ανειδίκευτους υπαλλήλους και όχι βρεφονηπιοκόμους και η κατάσταση σε ότι αφορά την υγιεινή, ήταν άθλια.

«Δεν τάιζαν τα παιδιά, υπήρχαν παντού ακάρεα, κοριοί, κατσαρίδες και άλλα έντομα…», είναι μερικά από τα όσα είπαν οι γονείς των παιδιών.

«Το παιδί κόντεψε να πνιγεί»

«Έδωσαν στο παιδί μη αλεσμένη τροφή, κομμάτια, χωρίς να έχουν γνώση και το παιδί κόντεψε να πνιγεί. Δεν ξέρω τι βοήθησε το παιδάκι μου και δεν έπαθε κάποια ζημιά. Το χειρότερο απ’ όλα; Έχω φωτογραφίες με το δέρμα του παιδιού. Ήταν από παλιά στρώματα, κοριοί και μύκητες. Στην κούνια που κοιμόταν το παιδί μου ήταν σπασμένο τζάμι… το θεωρώ κακοποίηση όλο αυτό», είπε βουρκωμένη μια μάνα στην κάμερα της εκπομπής του Alpha «Σούπερ Κατερίνα».

Μια άλλη μητέρα κατήγγειλε επίσης τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό: «Υπάρχουν μωράκια μέσα εκεί που βρίσκονταν σε κίνδυνο. Δεν ξέρουμε τι μικρόβια έχουν στο σώμα τους. Το παιδί μου ερχόταν κατά διαστήματα με μούσκεμα όλα του τα ρούχα και δεν ήταν αλλαγμένο, είχε συγκαεί και πολλές φορές όταν πήγαινα να του βάλω κρέμα, έκλεινε τα πόδια του και έκλαιγε. Το παιδί ήταν νηστικό…».

«Εκτός του ότι μας έχει φάει πολλά λεφτά, πρέπει να βρεθούν αυτοί που έδιναν τις άδειες, υγειονομικά, πολεοδομικά, από όλες τις απόψεις», σχολίασε μια ακόμα μητέρα.

«Κάλυπταν τα πάντα» λέει δασκάλα του σχολείου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δασκάλα του σταθμού κατήγγειλε ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι γονείς στο χώρο, πριν αποφασίσουν να αφήσουν τα παιδιά τους εκεί, αναγκάζονταν και έκρυβαν κάποια πράγματα από τους γονείς. Το κτίριο το ίδιο βρισκόταν σε τραγική κατάσταση και το γεγονός ότι λόγω κορονοϊού δεν επιτρεπόταν ο συνωστισμός, υπήρχε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στην είσοδο, τον οποίο έβλεπαν όσοι πήγαιναν και αυτός ήταν τακτοποιημένος.

Η δασκάλα είπε χαρακτηριστικά στον Alpha:

«Το κτίριο είναι για κατεδάφιση. Δεν έχει ούτε πατώματα σωστά, ούτε τάπητα έξω που παίζουν τα παιδιά. Ήταν σκαμμένος όλος ο τάπητας έξω και βάζαμε παιχνίδια να το καλύψουμε. Υπήρχαν κατσαρίδες. Μου έχει πει κοπέλα που δούλευε εκεί ότι περπατούσε κατσαρίδα πάνω σε κεφάλι παιδιού, δεν το έχω δει με τα μάτια μου, αλλά μου το ‘πανε. Οι γονείς μπαίνανε να δούνε που κοιμούνται τα παιδιά, αλλά όλα ήταν καμουφλαρισμένα. Όταν ήταν να έρθουν γονείς καθαρίζαμε εμείς, να μη μυρίζει τσιγάρο που κάπνιζε ο ιδιοκτήτης. Οι δασκάλες μαγείρευαν και καθάριζαν… Κάθε χρόνο περνούσε από υγειονομικό έλεγχο… Πρόσεχε να καλύπτει πολύ καλά τα πάντα».

Τι είπε ο πρώην ιδιόκτητης του σταθμού

Ο πρώην ιδιοκτήτης του βρεφονηπιακού σταθμού έδωσε τη δική του εκδοχή σχετικά με όσα ακούστηκαν, κατηγορώντας μια πρώην υπάλληλο του σταθμού, αλλά και κάποιους γονείς!

«Το σχολείο μου που διατηρούσα επί πολλά έτη, μεγάλωσε εκατοντάδες παιδιά, έχαιρε της εμπιστοσύνης και της αγάπης πολλών οικογενειών, ανέστειλε πρόσφατα τη λειτουργία του για προσωπικούς λόγους που δεν αφορούν τη δημοσιότητα, αφού έγινε μια άκαρπη προσπάθεια να μεταβιβαστεί. Κάποιοι γονείς, οι οποίοι επισκέπτονταν καθημερινά το σχολείο και είχαν ιδία εικόνα για την άψογη λειτουργία του, μετά το κλείσιμό του, βοηθούμενοι από πρώην υπάλληλο που διατηρούσε κλειδιά μπήκαν στο χώρο παρανόμως μετά την παύση λειτουργίας του και προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων, όπως λεηλασίες, κλοπές (έως και του ψυγείου), καταστροφές και έπειτα φωτογράφησαν το χώρο λεηλατημένο» είπε.

«Όλα αυτά προς εκδίκηση που μια επιχείρηση έκλεισε ενώ είχαν βολευτεί προφανώς και ξεβολεύτηκαν, ενώ ανέφεραν ψευδώς ως συνένοχο σε αυτό την υποψήφια νέα ιδιοκτήτρια η οποία τις τελευταίες 20 ημέρες λειτουργίας ήταν καθημερινά στο χώρο και συναντιόταν με γονείς. Η μισανθρωπιά και η ανθρωποφαγία μερίδας ανθρώπων είναι γνωστή, αλλά πέρα από αυτά οι πράξεις τους θα απαντηθούν νομικά λίαν συντόμως. Έχει ήδη αναφερθεί το γεγονός στην αστυνομία και θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στα αρμόδια ελληνικά δικαστήρια. Όσο για την ηθική πλευρά του ζητήματος, η στάση τους, καθώς μιλάμε για εκπαιδευτικό και γονείς, δεν είναι άξια θυμού, είναι άξια λύπης», ανέφερε σε δήλωσή του στην εκπομπή.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button