Πολιτική

Καταπέλτης ο Θάνος Πλεύρης για τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: Αυτό είναι αποκτήνωση

Την οργή του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κώστα Πλεύρη μέσα στην δικαστική αίθουσα, κατά την κατάθεση της Μάγδας Φυσσα.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει.

Ο χαιρετισμός «με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μέσα σε μια δικαστική αίθουσα και μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί.

Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο προκλητικός χαιρετισμός

Ο δικηγόρος μετά από μία λεκτική αψιμαχία με τη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης Παύλου Φύσσα, ύψωσε το χέρι του κατά τον χαιρετισμό των Ναζί, προκαλώντας για ακόμη μία φορά το δικαστήριο και τους παρευρισκόμενους.

Αφορμή για τα ναζιστικά έκτροπα στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Μέρος του ακροατηρίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Αμέσως, ο Κων. Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα. Σημειωτέον ότι ο συνήγορος του Λαγού προέβη στον χαιρετισμό κοιτώντας τη Μάγδα Φύσσα και ενώπιον της έδρας.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button