Ελλάδα

Κολωνός – Νουλέζας: Ο 53χρονος θα αποκαλύψει ονόματα – Δεν τον εκπροσωπώ

Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί οδηγείται σήμερα ο 53χρονος από τον Κολωνό ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη.

Με ανακοίνωση του ο δικηγόρος Βασίλειος Νουλέζας δηλώνει ότι δεν εκπροσωπεί τον 53χρονο από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Δεν τον εκπροσωπώ ,δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή. Οφείλω να διευκρινίσω.

Υπήρξε σήμερα Τρίτη 11/10 επικοινωνία προκαταρκτική κουβέντα με τον 53χρονο Η. Μ. (σύζυγος, πατέρας)για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εκμετάλλευσης της ανήλικης στα Σεπόλια.

Ο οποίος απολογείται αύριο 11 00 π.μ. στην 33η Ανακρίτρια Αθηνών. Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο ανάληψης της υπεράσπισης του.

Μου δήλωσε την αθωότητά του ότι έχει παγιδευτεί ώστε να εξοντωθεί ότι θα κατονομάσει στην απολογία του και ότι είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Δεν γνωρίζω περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ήδη εκπροσωπείται επαναλαμβάνω όμως από τον καθόλα άξιο Δικηγόρο Αθηνών κ Β.Χ ο οποίος προφανώς αύριο 12/10 θα τον εκπροσωπήσει.

Δεν έχω καν λάβει και μελετήσει στοιχειωδώς την δικογραφία ( που είναι ακόμη ελλιπής) δεν έχω μεταβεί στην ΓΑΔΑ να τον συναντήσω .

Δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή ούτε αμοιβή.

Άραγε δεν είμαι σε θέση και δεν νομιμοποιούμαι προς το παρόν να σχολιάσω περαιτέρω την υπόθεση η να επεκταθώ.

Σεβόμενος υπέρμετρα την ανηλικότητα του θύματος που έχει μόλις συμπληρώσει τα 12 χρόνια πρωτίστως με ευαισθησία ενεργώντας θα περιορισθώ σε αυτά.

Είναι αδιανόητο ,ασύλληπτο οδυνηρό και τραγικό να έχει υποστεί αυτήν την ανείπωτη φρίκη και κτηνωδία ένα μικρό παιδί.

Έχουμε ως κοινωνία ευθύνη

Αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν αυτά τα μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας εγκλήματα σε βάρος ενός απροστάτευτου παιδιού

Η θέση μου ανεξαρτήτως της υποχρέωσης μου να υπερασπίζομαι εκτελώντας ευσυνείδητα το νομικό καθήκον μου ,για τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικων παιδιών είναι πάγια αμετάβλητη και γνωστή στο πανελλήνιο.

Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα του βιασμού η ίσης βαρύτητας πράξη.

Αμείλικτη αυστηρή τιμωρία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Όμως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβαστούμε το Σύνταγμα τον ΚΠΔ την ΕΣΔΑ αλλά και τον Χάρτη Δικαιωμάτων του παιδιού το τεκμήριο της αθωότητας ,το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όσο και κτηνώδη ,αποτρόπαια και ειδεχθή εγκληματική πράξη και αν φέρεται ότι τέλεσε που αντιμετωπίζει ένα ιδιαιτέρως βαρύτατο κατηγορητήριο ,έχει κυριολεκτικά προκαταβολικά ισοπεδωθεί απο τα (social) media στα όρια του κανιβαλισμού, που προτρέχοντας προκρίνουν και προεξοφλούν την ενοχή του πριν ακόμη απολογηθεί ή κριθεί από την Δικαιοσύνη.

Εκδίδοντας καταδικαστική απόφαση, ετυμηγορία που σπεύδουν ιδιοτελώς να ανακοινώσουν.

Αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας.

Κακώς ταυτίζεται ή στοχοποιείται ο υπερασπιστής που γίνεται δέκτης ύβρεων η απειλών.

Την μόνη ακροτελεύτια επισήμανση που θέλω να προσθέσω είναι

Χρέος της πολιτείας να λάβει πρόσθετα δραστικά νομοθετικά μέτρα για το καρκίνωμα αυτό.

Ας προσέχουν περισσότερο καλύτερα ως οφείλουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο».

«Ο 53χρονος θα αποκαλύψει ονόματα στην απολογία του»

Μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό FORMedia TV o δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας ανέφερε ότι «Ο 53χρονος υποστηρίζει πως είναι αθώος και του έχουν στήσει πλεκτάνη».

Αποκάλυψε πως του ζητήθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του και ότι ο 53χρονος δηλώνει αθώος, ενώ φαίνεται έτοιμος να αποκαλύψει «πράγματα και ονόματα».

«Η απολογία του 53χρονου θα συμπαρασύρει πολλούς» πρόσθεσε ο κ. Νουλέζας, συμπληρώνοντας πως στη λίστα βρίσκονται άνθρωποι που έχουν αξιώματα στην κοινωνία.

«Πράγματι τις απογευματινές ώρες είχα τηλεφωνική επικοινωνία αρκετής ώρας με τον κατηγορούμενο, ο οποίος σε γενικές γραμμές μου έδωσε ένα περίγραμμα της υπερασπιστικής θέσης του. Ο 53χρονος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και είναι αποφασισμένος να ανοίξει τα χαρτιά του σήμερα στην ανακρίτρια και να πει λεπτομερώς τι συνέβη, να κατονομάσει εφ’ όσον χρειαστεί, γιατί θεωρεί ότι έχει παγιδευτεί», είπε ο κ. Νουλέζας στο «Mega Καλημέρα».

Ο 53χρονος τελικά θα εκπροσωπηθεί από συνάδελφο του κ. Νουλέζα, με τον δικηγόρο να τονίζει πως είναι οδυνηρό, λυπηρό και ασύλληπτο όσα βίωσε η 12χρονη.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button