Ελλάδα

Κούγιας για βιασμό 12χρονης: «Αν είναι αλήθεια όσα λέει η γυναίκα για τον οίκο ανοχής να συλληφθεί»

Ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την καταγγελία στην οποία προέβη η ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, σύμφωνα με την οποία ο 53χρονος κατηγορούμενος για βιασμό και μαστροπεία εθεάθη σε οίκο ανοχής μαζί με την 12χρονη.

Ο γνωστός ποινικολόγος κατέθεσε τα δικά του εύλογα ερωτήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν πράγματι όλα όσα ισχυρίζεται είναι αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, αφού, «αν είναι αλήθεια αυτά, η συγκεκριμένη είναι καθ’ ομολογίαν συναυτουργός των ίδιων κακουργημάτων, για τα οποία κατηγορείται ο βασικός κατηγορούμενος.

Αλλά εάν στο στικάκι απεικονίζονται βιντεοσκοπημένοι πράγματι ηθοποιοί και πολιτικοί, ανεξαρτήτως της δικής τους ευθύνης, εάν η εικόνα του δυστυχούς παιδιού είναι η φυσιολογική εικόνα ενός 12χρονου και δεν έχει την εικόνα ενός πλέον μεγάλου παιδιού, ώστε να έχουν υπερασπιστικό επιχείρημα, η συγκεκριμένη κυρία έχει διαπράξει εις βάρος καθενός από αυτούς, αλλά και εις βάρος του δυστυχούς παιδιού το αδίκημα, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 370Α ΠΚ (αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου), πράξις η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως και η οποία είναι κακούργημα και δυστυχώς το συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη στα Δικαστήρια, γιατί είναι παράνομο».

Σημειώνεται πως έντονη ήταν και η αντίδραση του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, το οποίο διά της προέδρου του, Έλλης Κανελλοπούλου, διαχωρίζει κάθετα τη θέση του.

«Aν είναι ποτέ δυνατόν. Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά, στους οίκους ανοχής εργάζονται αποκλειστικά ενήλικοι άνθρωποι. Αν κάποιοι -πόσο μάλλον η κα Καραντζιώτη- γνωρίζουν για τέτοια σοβαρά παραπτώματα που έχουν να κάνουν με παιδιά, να πάνε να τα παραθέσουν στην αστυνομία. Όσοι εμπλέκονται με βιασμούς, να πάνε στα τάρταρα» αναφέρει η κ. Κανελλοπούλου στην ιστοσελίδα thesstoday.gr.

«Εγώ είμαι εκπρόσωπος του Σωματείου από το 1999 και η συγκεκριμένη (η κα. Καρατζιώτη) δεν ήταν ποτέ μέλος. Κακώς το είπε, δεν έπρεπε να συνδέσει τους οίκους ανοχής που δουλεύουν νόμιμα με μια τόσο σοβαρή καταγγελία που σχετίζεται με βιασμό ανηλίκου. Είναι άλλο ο βιασμός, άλλο η συνεύρεση ενηλίκων με συναίνεση», επεσήμανε η κ. Κανελλοπούλου.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Παρακολουθώντας στις 7 το πρωί μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, άκουσα την είδηση ότι εμφανίστηκε σήμερα στο ανακριτικό γραφείο που διεξάγει την ανάκριση μια κυρία, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών και ιδιοκτήτρια ενός οίκου ανοχής και ότι έχει στην κατοχή της ένα στικάκι, στο οποίο αποδεικνύεται ότι ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του Κολωνού επισκέπτετο μαζί με το δυστυχές κοριτσάκι τον οίκο ανοχής, του οποίου είναι ιδιοκτήτρια, και ότι στο στικάκι που θέλει να παραδώσει στον Δικαστή που διενεργεί την ανάκριση, απεικονίζονται γνωστοί ηθοποιοί και γνωστοί πολιτικοί, οι οποίοι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με το δυστυχές 12χρονο πλάσμα.

Σήμερα το μεσημέρι, τελειώνοντας ένα δικαστήριο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, άκουγα στο αυτοκίνητό μου έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος επαναλάμβανε αυτή την είδηση χωρίς κανένα άλλο σχόλιο.

Λυπάμαι που θα φέρω σε δύσκολη θέση τη συγκεκριμένη κυρία, εάν πράγματι όλα όσα ισχυρίζεται είναι αλήθεια, αλλά θα έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της, αφού, αν είναι αλήθεια αυτά, τα οποία μεταδίδοντο στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και αναφέρονται και στο διαδίκτυο, ότι πράγματι συνέβησαν στον οίκο ανοχής, η συγκεκριμένη είναι καθ’ ομολογίαν συναυτουργός των ίδιων κακουργημάτων, για τα οποία κατηγορείται ο βασικός κατηγορούμενος. αλλά εάν στο στικάκι απεικονίζονται βιντεοσκοπημένοι πράγματι ηθοποιοί και πολιτικοί, ανεξαρτήτως της δικής τους ευθύνης, εάν η εικόνα του δυστυχούς παιδιού είναι η φυσιολογική εικόνα ενός 12χρονου και δεν έχει την εικόνα ενός πλέον μεγάλου παιδιού, ώστε να έχουν υπερασπιστικό επιχείρημα, η συγκεκριμένη κυρία έχει διαπράξει εις βάρος καθενός από αυτούς, αλλά και εις βάρος του δυστυχούς παιδιού το αδίκημα, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 370Α ΠΚ (αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου), πράξις η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως και η οποία είναι κακούργημα και δυστυχώς το συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη στα Δικαστήρια, γιατί είναι παράνομο.

Αυτές τις νομικές διευκρινίσεις ήθελα να κάνω, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κανέναν, ούτε επίσημο φορέα, ούτε κάποιον συνάδελφό μου να το αναδεικνύει, αλλά θέλω να υποβάλω και μια ερώτηση:

Αυτόν τον αστυνομικό, που αμφιβάλλω αν έχει κάνει έστω και μια μέρα αστυνομική υπηρεσία, τον Μπαλάσκα, ο οποίος απ’ ό,τι γνωρίζω δεν είναι ούτε καν συνδικαλιστής, γιατί τον καλούν στις εκπομπές και γιατί τον αφήνουν να λέει τις διάφορες νομικές ανοησίες που ξεστομίζει παραπληροφορώντας την κοινωνία;

Αθήνα, 12/10/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό, Αλέξιος Κούγιας»

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button