Οικονομία

Nέο τυροκομείο απέκτησε η ΔΕΛΤΑ

Στην υπογραφή προσυμφώνου αγοράς του 70% των μετοχών της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε, προχώρησε η ΔΕΛΤΑ. Το 30% της εταιρίας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

Η εταιρία ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά & φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφεια της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

Πρόκειται για μια ανερχόμενη και δυναμική εταιρία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή των Γρεβενών.

Τέλος, η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της Ελληνικής γαστρονομίας.

Η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή.

Το τυροκομείο είναι συνολικής έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων και εκτείνεται σε έκταση 15 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει εργοστάσιο Ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων καθώς και βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων.

Όσον αφορά το τζίρο της επιχείρησης με βάση τα στοιχεία του 2021 ανήλθε στα 12,5 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button