Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Όσο υπάρχει απειλή από την Τουρκία, είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε με μία λιτή και απέριττη στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά την συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ: «Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Η δήλωση του Νίκου Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ώρες μετά την συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και λίγο μετά την «επίθεση φιλίας» του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες (13.10.2022) στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι απειλή για φίλους και συμμάχους.

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, της σχέσεις καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και διάλογο. Τόνισα τη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Προφανώς απαντώντας στη ρήση Ακάρ ότι «δεν είμαστε απειλή για φίλους και συμμάχους» και στην πρόσκλησή του για διάλογο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε «Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Ο στόχος διπλός: Αφενός να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση πως το casus belli, δηλαδή η απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας εξακολουθεί να βρίσκεται εν ισχύ, παρά τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας. Και αφετέρου να θέσει την μία και μόνη προϋπόθεση για την επανέναρξη του όποιου διαλόγου, δηλαδή την εξάλειψη της τουρκικής απειλής.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button