Ελλάδα

Στο Παίδων νοσοκομείο η 12χρονη με τα ανήλικα αδέλφια της – Η 19χρονη αδελφή τους έχει αναλάβει τη φροντίδα

Η 12χρονη και τα αδέρφια της φιλοξενούνται στο «Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενούνται με τους γιατρούς να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την ψυχική τους ηρεμία.

Στο «Παίδων» Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενούνται η 12χρονη και τα αδέρφια της με τους γιατρούς να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για την ψυχική τους ηρεμία.
Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, ένα κορίτσι μόλις 19 ετών έχει αναλάβει τη φροντίδα και την προστασία τόσο της 12χρονης όσο και των 5 μικρότερων αδελφών της που φιλοξενούνται σήμερα μετά από εισαγγελική παραγγελία στο Αγλαϊα Κυριακού.

Ήταν όλα τα παιδιά στον θάλαμο μαζί, περιποιημένα. Με την 19χρονη αδελφή να τα αγκαλιάζει και να τα φιλάει και τους γιατρούς από πάνω. Η 19χρονη άγρυπνος φύλακας άγγελος βρίσκεται δίπλα στα αδέλφια της νυχθημερόν ενώ τις ελάχιστες ώρες που φεύγει για να ξεκουραστεί αναλαμβάνει η γιαγιά των παιδιών.

«Το 19χρονο ενσαρκώνει έναν ρόλο γονεϊκότητας. Αναλαμβάνει έναν ρόλο παρένθετου γονέα» σχολίασε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.

Τα συνολικά 6 παιδιά που φιλοξενούνται σήμερα στο νοσοκομείο προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Το σοκ είναι μεγάλο καθώς μέσα σε μια μέρα και οι δυο γονείς τους συνελήφθησαν για άλλους λόγους ο καθένας.

«Τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται σε αγωνία για το τι θα συμβεί. Όλες οι ισορροπίες της οικογένειας έχουν διαρραγεί. Τα παιδιά είναι σε σοκ» αναφέρει η παιδοψυχολόγος.

Αυτό αποτυπώνεται και από το γεγονός πως η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 12χρονη δεν επιτρέπει στις αρχές να την υποβάλλουν και σε συμπληρωματικές καταθέσεις για το τι γνώριζε τελικά η 37χρονη μητέρα της.

«Έχει να κάνει με τον επανατραυματισμό. Και δεν είναι οξύς μια φορά είναι επαναλαμβανόμενος» εξηγεί η κ. Μπογιατζή.

Από πάνω τους όλοι οι γιατροί
Συνολικά στο Αγλαϊα Κυριακού φιλοξενούνται 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία. Στην κλινική μάλιστα στην οποία βρίσκεται η 12χρονη και τα 5 αδέλφια της, υπάρχουν ακόμη 15 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

«Μίλησα με συναδέλφους και επισκέφτηκα την κλινική. Η φροντίδα είναι άριστη με τους γιατρούς να κάνουν όσα είναι δυνατόν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το μεγαλύτερο αγόρι της οικογένειας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας βρίσκεται στο σπίτι συγγενικού του προσώπου.

Από πέρυσι το Πάσχα είχε να πάει σχολείο
Νέες πληροφορίες θέλουν το κακοποιημένο 12χρονο κορίτσι που ως πέρυσι πήγαινε στο δημοτικό, να λείπει συστηματικά από τα μαθήματα εν γνώσει της μητέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το σχολείο τηλεφωνούσαν στη μητέρα και την ρωτούσαν πού είναι το παιδί με εκείνη να προφασίζεται αδιαθεσία του.

«Είναι απόλυτα τοξικό περιβάλλον. Δεν αναπτύσσονται παιδιά σε περιβάλλον που δεν έχει καμία ασφάλεια σε κανένα επίπεδο. Και θα τολμήσω να πω ότι η ανάπτυξη έχει μπει σε καταστολή» λέει η παιδοψυχολόγος.

Πλέον ερευνάται για το κατά πόσο είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές, η πρόνοια και γενικότερα οι αρμόδιοι φορείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα 8 παιδιά.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button