Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Τι λέει ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού Λάρισας για την τραγωδία 

Για τα πιθανά αίτια της τραγωδίας μίλησε ο δεύτερος σταθμάρχης του σταθμού Λάρισας, ο οποίος εμφανίσθηκε βέβαιος ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Ο φίλος, αλλά και συνάδελφος του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος συνελήφθη από νωρίς για το δυστύχημα, ο σταθμάρχης, Γιώργος Ζήνδρος, ο οποίος δούλευε μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης (28/2) στα Παλαιοφάρσαλα εξήγησε πώς έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων και τι έπρεπε να είχε γίνει για να αποφευχθεί το μοιραίο.

«Το τρένο το διώξαμε από την κάθοδο και αυτό ήρθε κανονικά στην άνοδο. Δεν είναι η ηλικία. Για μένα ήταν ανθρώπινο λάθος», είπε αρχικά μιλώντας στο Star και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και εξήγησε:

«Έπρεπε να έχει τα κλειδιά στην ευθεία. Τα κλειδιά ήταν διαγώνια. Το τρένο πήγε στην ίδια γραμμή που κατέβαινε το άλλο. Ήταν η κακή η ώρα».

«Ήμουν μαζί του όλη νύχτα. Τον στήριξα. Δεν μιλούσε, τα είχε χαμένα», συμπλήρωσε ο δεύτερος σταθμάρχης για τον 59χρονο συνάδελφό του που συνελήφθη.

Ο 59χρονος συλληφθείς παραδέχθηκε, πάντως, στη συνέχεια, το λάθος του: «Έκανα λάθος με τα κλειδιά, έβαλα τα τρένα στις ίδιες γραμμές».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button