Ελλάδα

Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί μετά την καταγγελία 20χρονης για σεξουαλική κακοποίηση

Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τους οποίους κατήγγειλε για βιασμό 19χρονη κοπέλα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα του ANT1, οι αρχές που εξετάζουν την υπόθεση προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση ανέλαβε να ερευνήσει το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, στο οποίο χθες κατέθεσαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κοπέλα επικοινώνησε την Τετάρτη με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ζήτησε να μεταφερθεί από κάποιο περιπολικό σε κάποιο τμήμα για να καταγγείλει την κακοποίησή της από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σταθμός της Ασφάλειας, πράγματι παρέλαβε την κοπέλα και την μετέφερε στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων όπου κατέθεσε ότι την ώρα που σταμάτησε να ρωτήσει κάτι μια Ομάδα ΔΙΑΣ στο κέντρο της Αθήνας εκείνοι της έπιασαν κουβέντα και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η 20χρονη της πρότειναν να πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα για να της δείξουν το κτήριο.

Η κοπέλα υποστηρίζει ότι πράγματι τους ακολούθησε και ότι οι αστυνομικοί την οδήγησαν σε έναν χώρο τον οποίο μάλιστα περιγράφει και ότι αρχικά την κακοποίησε ένας από τους αστυνομικούς και μετά ένας δεύτερος.

Οι αστυνομικοί που εντοπίστηκαν αμέσως, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και ισχυρίζονται ότι έπιασαν κουβέντα με την 20χρονη και ότι είχαν δώσει ραντεβού μαζί της λίγη ώρα μετά και αφού είχαν σχολάσει από την υπηρεσία.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι όσα έγιναν ήταν με τη συναίνεσή της.

Η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή και για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί να καταθέσουν και αστυνομικοί του Τμήματος Ομόνοιας για το πώς η 20χρονη βρέθηκε στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ κατάθεση θα δώσουν και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που αποτελούσαν την ομάδα των συνολικά τεσσάρων που εκείνη την ώρα είχαν υπηρεσία.

Την ίδια ώρα με ανάρτησή του για το θέμα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

“Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας”.

Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας.

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) October 13, 2022

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button