Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Αρχές να δώσουν άμεσα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης»

Οι Αρχές να δώσουν άμεσα τα στοιχεία των 213 «υποψήφιων βιαστών» του 12χρονου παιδιού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τονίζοντας ότι «δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές -όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη».

«Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος παιδοβιαστών στην Αθήνα. Είναι ένας εξαιρετικά αποκρουστικός κρίκος σε μια αλυσίδα ανάλογων ιστοριών που υπογραμμίζουν την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος, πολιτικές προστασίας των πιο αδύναμων και πάταξη των πρακτικών εκμετάλλευσης που συχνά οδηγούν σε απάνθρωπες ατραπούς», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του.

Τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η αποφασιστική στήριξη του 12χρονου θύματος και της οικογένειάς της» και πως «βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης για να μην μείνει καμία σκιά συγκάλυψης ή ανοχής». Σημειώνει ότι «αυτή τη στιγμή προέχει η αλήθεια» και υποστηρίζει ότι «οι Αρχές αφού καθυστέρησαν στην ανακοίνωση των στοιχείων των δύο συλληφθέντων για το βιασμό ενός 12χρονου παιδιού, θολώνουν τα νερά για τους 213 υποψήφιους βιαστές του».

«Το ερώτημα είναι απλό», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα της αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις και υπεκφυγές- όπως έγινε στην περίφημη υπόθεση Λιγνάδη. Ας το γνωρίζουν αυτό οι Αρχές, ο αρμόδιος Υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button