Ελλάδα

Θάνος Ασκητής: «Ο παιδεραστής δεν πιστεύει ότι είναι άρρωστος και δεν θεραπεύεται, είναι δολοφόνος της ψυχής»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, μίλησε ο καθηγητής Ψυχιατρικής και σεξολόγος Θάνος Ασκητής τονίζοντας ότι η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή, θεωρώντας πως δεν θεραπεύεται.

«Η παιδεραστία είναι σεξουαλική διαστροφή και ανήκει στην κατηγορία της παραφιλίας. Η παραφιλία είναι μία σεξουαλική συμπεριφορά που το άτομο δεν έχει ενσυναίσθηση. Η ικανοποίηση είναι παρορμητική, ψυχαναγκαστική και εμμονική».

Ο Θάνος Ασκητής εξήγησε πως «ο παιδόφιλος μπορεί να έχει ιδέες και έλξεις προς τα παιδιά, αλλά να μην τα κάνει ποτέ πράξη γιατί έχει συναίσθηση του φόβου και έρχεται πολλές φορές και ζητά βοήθεια. Πρέπει να πάρει φαρμακευτική αγωγή που του μειώνει τη λίμπιντο. Δεν του κάνουμε χημικό ευνουχισμό».

«Ο παιδεραστής είναι εκείνος που έχει εμπλακεί σε σεξουαλική επαφή. Δεν βλέπει ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν πιστεύει ότι είναι άρρωστος, δεν θεραπεύεται», εξήγησε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ασκητής, ο παιδόφιλος μπορεί να περιορίσει την έλξη προς το παιδί, ενώ ο παιδεραστής έχει σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο.

«Η φυλακή είναι οπωσδήποτε η απάντηση και μιλάω ως γιατρός. Στη φυλακή όμως υπάρχουν προγράμματα και μακάρι η Ελλάδα να είχε φυλακές που να μπορούσε να εντάξει αυτόν τον άνθρωπο που δεν είναι δολοφόνος, αλλά είναι δολοφόνος της ψυχής».

Ποιο είναι το προφίλ των παιδεραστών
Ο ίδιος εκτίμησε πως οι παιδεραστές θα επαναλάβουν τις πράξεις τους μόλις βγουν από τη φυλακή, ενώ περιέγραψε το προφίλ των παιδεραστών.

«Έχουν περάσει από μία ζωή κακοποιητική και ένα περιβάλλον κακοποιητικό. Δεν έχει αγαπηθεί, δεν έχουν συναισθήματα, είναι δειλά άτομα».

Για τους κατηγορούμενους παιδοβιαστές τόνισε πως δεν ήταν απλά παιδόφιλοι και παιδεραστές, αλλά μπλέχτηκαν και σε κύκλωμα πορνείας.

«Τα προβλήματα αυτά θα αυξάνονται, γιατί αλλάζει η δομή της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι περισσότερο κοινωνικοπαθητική», κατέληξε ο Θάνος Ασκητής.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button